Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 07:00
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Ανοιχτό για τους αθλητές πλέον το Κολυμβητήριο

Off

Ανοιχτό για τους αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων είναι πλέον το Κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ, μετά την ενημέρωση που έφτασε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΓΓΑ για την εγκατάσταση του εργολάβου για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου, από το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου και έπειτα. 

Έτσι, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Παντ. Κολόκας, σε συνεννόηση με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και φυσικά με τα σωματεία, άναψε το «πράσινο φως» ώστε το Κολυμβητήριο να λειτουργήσει για το διάστημα αυτό του ενός μήνα περίπου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων, ενώ παράλληλα εξελίσσονται οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών στο κολυμβητήριο του Μετσόβου σε συνεργασία με τον οικείο δήμο και την περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Κολόκας τόνισε, ότι διαφορετική απόφαση δε θα μπορούσε να ληφθεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή και υπεραμύνθηκε της απόφασης της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ για την αναστολή λειτουργίας, επικαλούμενος ωστόσο τις προφορικές διαβεβαιώσεις και την ενημέρωση που παρείχαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΓΓΑ μέχρι πρότινος.

Από την άλλη, το μοναδικό έγγραφο που εστάλη από την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ προς τη ΓΓΑ είχε ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου και η έγγραφη απάντηση έφτασε στις 15 του μήνα, στην οποία αναφέρεται επιπλέον, πως ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης της προγραμματικής σύμβασης είναι 18 μήνες. Αν αυτό γίνει και στην πραγματικότητα και δεν υπάρχει ελαχιστοποίηση του χρόνου των εργασιών, τότε θα  πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον υγρό στίβο στην περιοχή.

«Το έργο και η υλοποίησή του δεν είναι ευθύνη της Ε.Δ αλλά της ΓΓΑ και των Τεχνικών Υπηρεσιών. Εμείς, θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε και να διευκολύνουμε σε ό,τι μας ζητηθεί, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα», ανέφερε ο κ. Κολόκας.

 

Απάντηση στο αίτημα 

του Δήμου Ζίτσας

Ο κ. Κολόκας στο μεταξύ, σχολίασε με εμφανώς αρνητική διάθεση την παρέμβαση του δήμου Ζίτσας προς τη ΓΓΑ, την οποία ανέδειξε το ITV, με την επιστολή του δημάρχου κ. Πλιάκου προς τον Λευτ. Αυγενάκη, ζητώντας χρηματοδότηση για την κατασκευή ενός δημοτικού κολυμβητηρίου στα όρια του δήμου Ζίτσας στην Ελεούσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των αθλητών και των πολιτών.

Ο κ. Κολόακς, τόνισε θέματα που αφορούν ολόκληρη την περιοχή, θα πρέπει να υποτάσσονται και να συζητούνται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό και να μην υποβάλλονται κατά μόνας ή περιστασιακά. Με την ίδια δήλωση ωστόσο αναγνώρισε, ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα αθλητική υποδομή υγρού στίβου στο λεκανοπέδιο, προσθέτοντας ωστόσο την παράμετρο της διεκδίκησης για τη χωροθέτησή της σε αντίθετη πλευρά από αυτήν του υφιστάμενου κολυμβητηρίου. 

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ