Επικαιρότητα

Την Πέμπτη συνεχίζεται η δίκη για τις εικόνες

Off

Αύριο Πέμπτη στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας με ένα κύκλωμα να ρημάζει κυριολεκτικά τον θρησκευτικό και πολιτιστικό θησαυρό της Ηπείρου, από Ιερούς Ναούς, μονές και ξωκλήσια. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης με έξι συνολικά κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ένας αρχιμανδρίτης, ένας βιβλιοδέτης στην Αθήνα, ένας ιδιοκτήτης γκαλερί, ένας ιερέας και δύο ακόμη πολίτες, ο ένας εκ των οποίων πάντως δε βρίσκεται πλέον στη ζωή, ξεκίνησε αργά χθες το μεσημέρι με την ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων και το δικαστήριο διέκοψε για αύριο Πέμπτη.  Εκτιμάται, ότι η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας και θα εκδοθεί η απόφαση.

Μεταξύ των μαρτύρων που θα καταθέσουν στο δικαστήριο, 

ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων 

κ.κ Μάξιμος, στελέχη του υπ. Πολιτισμού και των τμημάτων και διευθύνσεων που έπαιξαν ενεργό ρόλο στον εντοπισμό, την κατάσχεση και τον επαναπατρισμό κλεμμένων εικόνων, που βρέθηκαν σε γκαλερί της Μεγ. Βρετανίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας, κάτοικοι των χωριών στα οποία έγιναν διαρρήξεις εκκλησιών και κλοπές εικόνων και άλλων κειμηλίων, καθώς επίσης και αστυνομικοί που μετείχαν στην πολυετή πορεία των ερευνών και της αναζήτησης των υπευθύνων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ