Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 02:03
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Καταγγέλλουν τη στάση της ΕΛ.ΑΣ στα επεισόδια της Καλλάρη

Off

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαροί τραυματισμοί στα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, λίγες ώρες μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και Παναθηναϊκού, στον πεζόδρομο της οδού Καλλάρη. 

Το υλικό που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων είναι ένα μικρό μόνο μέρος της σφοδρότητας της σύγκρουσης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει όλα όσα έζησαν οι εκατοντάδες θαμώνες στα καταστήματα της περιοχής εκείνη την ώρα και φυσικά ούτε τα ζημιές που κλήθηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων. 

Σε ανακοίνωσή τους, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην οδό Καλλάρη, καταγγέλλουν τη στάση της ΕΛ.ΑΣ που παρότι έλαβε δεκάδες κλήσεις στο τηλεφωνικό της κέντρο από καταστηματάρχες και θαμώνες, εντούτοις εμφανίστηκε στο σημείο σχεδόν 40 λεπτά αργότερα, όταν όχι μόνο είχαν φύγει οι πρωταγωνιστές, αλλά είχαν αποχωρήσει και οι θαμώνες. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ITV, ο Τάσος Ζαρμπαλάς, ως εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της οδού Καλλάρη, το ζήτημα για τους ίδιους δεν είναι να αντιμετωπίζουν τις ζημιές που έγιναν στα καταστήματά τους, αλλά να αναδείξουν την στάση της ΕΛ.ΑΣ και κυρίως την απουσία έγκαιρης παρέμβασής της, ενώ αυτή ήταν απαραίτητη και τη ζητούσαν επιτακτικά και οι ίδιοι και οι θαμώνες.  «Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα, γιατί εδώ μιλάμε για κανονικό πόλεμο, με πέτρες και πλάκες πεζοδρομίου, για σπασμένα μπουκάλια και ποτήρια, καρέκλες, τραπέζια  και καπνογόνα, που εκσφενδονίζονταν  προς κάθε κατεύθυνση», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει πως ο λόγος που επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν μέσω της ανακοίνωσης, τα γεγονότα, ήταν ακριβώς για να σημάνουν ένα καμπανάκι κινδύνου για τυχόν επανάληψη παρόμοιων γεγονότων και αφετέρου για να μην επιτρέψουν σε κανέναν, να θεωρήσει πως η περιοχή του ιστορικού κέντρου, είναι μία περιοχή, στην οποία τέτοια γεγονότα και καταστάσεις συμβαίνουν συχνά. «Η Αστυνομία είναι σχεδόν καθημερινά εδώ και καλά κάνει αφού είναι η δουλειά της, να ελέγχει και εμάς και τους θαμώνες για το αν τηρούνται τα μέτρα, έστω κι αν πολλές φορές γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού. Τη μοναδική φορά που ζητήσαμε εμείς τη βοήθειά της, έλαμψε διά της απουσίας της και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει η ίδια να εξηγήσει, γιατί έγινε. Το μόνο που μας είπαν, είναι να κάνουμε μήνυση κατ’ αγνώστων για τις ζημιές που έγιναν και τίποτε άλλο. Εμείς δεν θέλουμε να τα βάλουμε με τους πρωταγωνιστές που είναι νέα παιδιά, κάποιοι ενδεχομένως και ανήλικοι, γιατί η οπαδική βία είναι κοινωνικό φαινόμενο, αλλά έχουμε απαίτηση από την Αστυνομία, να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται όταν πραγματικά χρειάζεται, με διακριτικότητα και σεβασμό προς κάθε πολίτη. Το τελευταίο που θέλουμε, είναι να δημιουργηθεί μία εικόνα ή η αίσθηση στον πολίτη, ότι η περιοχή του ιστορικού κέντρου είναι μία συνοικία όπου γίνονται καθημερινά τέτοια γεγονότα. Εδώ και χρόνια δε συμβαίνει τίποτε απολύτως στο ιστορικό κέντρο που να πρέπει να φοβίζει τον κάθε πολίτη», κατέληξε ο κ. Ζαρμπαλάς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου