Επικαιρότητα

«Καταβάλλουμε μία τεράστια προσπάθεια, ειδικά στα Κληροδοτήματα για να αλλάξουμε την κατάσταση»

Off

Επτά χρόνια μετά την ενθρόνισή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ως μάρτυρας κατηγορίας για την περιβόητη υπόθεση κλοπής εικόνων και κειμηλίων από την Ήπειρο και σε δηλώσεις που ακολούθησαν, περιέγραψε την κατάσταση που παρέλαβε σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο.

Στο περιθώριο της κατάθεσής του και απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ο κ. Μάξιμος είπε χαρακτηριστικά πως ακόμη και σήμερα, επτά χρόνια μετά δε γνωρίζει τι έχει παραλάβει, κάνοντας λόγο για χαοτική κατάσταση σε θέματα οργάνωσης των δομών της Μητρόπολης και των Κληροδοτημάτων.

Η αναφορά του αυτή εντός της αίθουσας του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο οποίος ζήτησε το λόγο για να πει ότι με την αναφορά του αυτή ο Μητροπολίτης προσβάλλει τη μνήμη του Μακαριστού κυρού Θεοκλήτου.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο ιερωμένων δε συνεχίστηκε εντός της αίθουσας, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως δεν αφορά την υπόθεση, όμως ο κ. Μάξιμος μιλώντας αμέσως μετά ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη αναφορά.

«Αυτό που παρέλαβα σε θέματα οργάνωσης των δομών της Μητρόπολης και των Κληροδοτημάτων ήταν και εν μέρει εξακολουθεί να είναι χαοτικό. Καταβάλλουμε μία τεράστια προσπάθεια, ειδικά στα Κληροδοτήματα για να αλλάξουμε την κατάσταση, κάποιοι σηκώνουν μεγάλο βάρος ευθύνης για να ξεκαθαρίσουν το μπλέξιμο και απαιτείται μεγάλη υπομονή και εργασία.

Στη Μητρόπολη, ευτυχώς είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα με την έννοια πως δεν είχαμε χρέη αλλά και εκεί έπρεπε να καταγράψουμε την περιουσία της, να τακτοποιήσουμε τα ακίνητα που δεν ήταν καν δηλωμένα στο Κτηματολόγιο και να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και των ιερωμένων και των εργαζόμενων συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και της κατάθεσής του έκανε και εκεί αναφορά στην αταξία των πραγμάτων στη Μητρόπολη Ιωαννίνων που ήταν όπως είπε «χαρακτηριστική και πολυεπίπεδη».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου