Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 08:02
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Δώδεκα χρόνια και ακόμα δεν έχει δικαιωθεί

Off

Δώδεκα χρόνια ταλαιπωρίας, αλλεπάλληλων χειρουργικών επεμβάσεων, ψυχικής και ψυχολογικής επιβάρυνσης έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα του τραυματισμού της, όμως η αστυνομικός Σοφία Ψυχογιού αναζητά ακόμη δικαίωση.

Το περιστατικό της επίθεσης στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009 με 99 σφαίρες Καλάσνικοφ και μία χειροβομβίδα είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών, εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά.

Η αστυνομικός που σήμερα υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων νοσηλεύτηκε για χρονικό διάστημα τριών και πλέον μηνών, έχοντας υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση. Ακολούθησε και η δικαστική διερεύνηση αναζήτησης των ευθυνών αλλά και της αποζημίωσης των τραυματιών από το ελληνικό δημόσιο. Δώδεκα χρόνια μετά η αστυνομικός είναι η μόνη που παρότι έχει υπέρ της τελεσίδικες αποφάσεις επιδίκασης αποζημίωσης από το δημόσιο, δεν έχει λάβει το παραμικρό, κάτι που έχει συμβεί με τους άλλους αστυνομικούς ενώ πρόσφατα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε νέα αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο μεταφέρει την αγανάκτηση και πικρία των αστυνομικών προς την πολιτεία για την αντιμετώπιση της συναδέλφου τους, ζητώντας να τελειώσει άμεσα η ταλαιπωρία γι΄ αυτήν και την οικογένειά της.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΙ Αν. Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια προσχηματική αίτηση αναίρεσης αφού η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει σε δεύτερο βαθμό και πως το μόνο που επιπλέον προκαλεί, είναι η ταλαιπωρία της συναδέλφου.

Τόνισε μάλιστα πως το υπουργείο οφείλει να κινηθεί και να ζητήσει από το υπ. Οικονομικών να αντιδράσει ανάλογα και στην περίπτωση της αστυνομικού, όπως έπραξε προ ημερών με παρέμβαση του κ. Σταϊκούρα για την επιδίκαση και απόδοση της αποζημίωσης στην οικογένεια του εντεκάχρονου Μάριου, που σκοτώθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα στο Μενίδι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου