Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:09
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουλίου 2015
Ήπειρος

Στο Πανηπειρωτικό ο νέος απινιδωτής

Off

Στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο στην Ανατολή τοποθετήθηκε και είναι έτοιμος προς χρήση με την ευχή να μη χρειαστεί, ένας φορητός αυτόματος απινιδωτής, στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Ηπείρου και με τη χορηγία της Τράπεζας Ηπείρου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Σπ. Πάικας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου, την Τράπεζα Ηπείρου και γενικότερα όλους εκείνους που βοηθούν καθοριστικά στην προμήθεια, τοποθέτηση και λειτουργία των απινιδωτών, με στόχο να θωρακιστούν οι χώροι αθλητικών υποδομών.
Ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Οδυσσέας Πότσης, αναφέρθηκε στη σταθερή επιδίωξη της περιφερειακής αρχής να ενισχύσει, προς όφελος των πολιτών, τις δομές Δημόσιας Υγείας με τη συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων. Στο σχεδιασμό αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια να  θωρακιστούν με φορητούς απινιδωτές  οι πολυσύχναστοι χώροι, από τυχόν εκδήλωση καρδιακών επεισοδίων, δίνοντας προτεραιότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις. 
Παρέστησαν και εξήραν την πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κ. Ζωνίδης, ο Διευθυντής της   Β. Τσουκανέλης, ο Πρόεδρος της Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ. Κ. Μάμαλης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  Χρ. Τσάγκας και εκπρόσωποι σωματείων και τοπικών αρχών.
Μετά το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ανατολής, θα ακολουθήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο τοποθέτηση απινιδωτή στις εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚ Ιωαννίνων, ενώ πέραν αυτών έγινε έλεγχος και συντήρηση του απινιδωτή του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες". 
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή σε υπαλλήλους του ΠΕΑΚΙ και προπονητές που δραστηριοποιούνται στους αθλητικούς του χώρους. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου