Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 02:16
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2021
Πολιτισμός

Τα αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή των φακέλων κοινωνικών φρονημάτων

Off

Οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων στον 20ο αιώνα και η καταστροφή τους, που συντελέστηκε το 1989 επί κυβέρνησης Τζανετάκη, αποτελούν το κεντρικό περιεχόμενο της ιστορικής αναζήτησης και διαπραγμάτευσης του αναπλ. καθηγητή Νεότερης Ελληνικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιστορίας Βαγγέλη Καραμανωλάκη, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Γιάννενα, από τον Όμιλο Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Ανεπιθύμητο παρελθόν: οι φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων στον 20ο αιώνα και η καταστροφή τους» και εκτός από τον συγγραφέα, για το βιβλίο μίλησαν ο Λάμπρος Φλιτούρης,

επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Ηλίας Σκουλίδας, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Φιλήμων Καραμήτσος.

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Καραμανωλάκης στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην αφορμή που είχε για να ασχοληθεί με το αντικείμενο της καταστροφής των φακέλων αυτών, που μπορεί φαινομενικά, να έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού κόσμου της χώρας, προκάλεσε όμως από την άλλη την έντονη αντίδραση των ιστορικών, για την απώλεια ενός πολύτιμου αρχείου, για την ιστορική έρευνα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ