Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 09:37
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2021
Χωρίς κατηγορία

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αυτοψία στη Δρακόλιμνη, όπου τίποτε δεν άλλαξε…

Off

Τη δική τους αυτοψία στη Δρακόλιμνη, ώστε να σχηματίσουν ιδίαν αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, μετά τις τελευταίες καταγγελίες και τη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποίησαν τα μέλη της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο.

Αρκετές ημέρες μετά τις οχλήσεις και τις καταγγελίες, αλλά και πολλά χρόνια μετά τις πρώτες αντίστοιχες αναφορές για ανεξέλεγκτη βόσκηση στην περιοχή, η Αριστερή Παρέμβαση καταγγέλλει, ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει, με τα κοπάδια των βοοειδών να παραμένουν στην περιοχή, υποβαθμίζοντας της και περιβαλλοντικά και οικολογικά.

«Τα γελάδια ακροβολισμένα γύρω από τη Δρακόλιμνη, θα μείνουν εκεί για κάμποσο καιρό ακόμη – μάλλον κάποιοι ροκανίζουν πολύτιμο χρόνο κι απ’ του χρόνου βλέπουμε – μέχρι να κρυώσει ο καιρός και να κατέβουν χαμηλότερα. Μάλλον προς το Σκαμνέλι…

Οι αλπικοί τρίτωνες δεν φαίνεται να έχουν επιπτώσεις προς το παρόν (ενήλικα μέλη και γόνοι), αλλά δε μπορεί κανείς μας να λησμονήσει την εαρινή μαζική θνησιμότητα – η αιτία δεν έχει αποσαφηνιστεί – στα τέλη Απριλίου του 1988, την άνοιξη του 1999 στη Δρακόλιμνη Τύμφης και στα τέλη Μαΐου 2013 στη Δρακόλιμνη Σμόλικα. Ενώ δεν έχει αναφερθεί παρόμοιο συμβάν σε καμία περιοχή της Ευρώπης με υποαλπικές λίμνες.

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο πολύ νωρίς, από τις διακηρυκτικές της αρχές, έχει περιγράψει την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή μας και στο οικοσύστημα. Όπως και τις αιτίες που τη γεννούν και τη θεριεύουν. Κι έχει προκρίνει το δρόμο του αγώνα για να σταματήσουμε αυτή την τρελή, καταστροφική πορεία “ανάπτυξης”. Η επίπτωση της ανεξέλεγκτης βόσκησης μεγάλου αριθμού αγελάδων στην περιοχή θα έπρεπε να μελετηθεί, φυσικά ούτε αυτό έχει γίνει, καθώς δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις, ιδίως για τους υγροτόπους και τα ενδημικά είδη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της παράταξης.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου