Επικαιρότητα

Μονόδρομος οι εμβολιασμοί, αλλά οι ρυθμοί μειώνονται

Off

Μονόδρομος εξακολουθεί να είναι για την περιοχή, όπως και για ολόκληρο τον πλανήτη, η αύξηση του εμβολιαστικού ρυθμού, ώστε το συντομότερο να θωρακιστεί ο πληθυσμός έναντι της πανδημίας.

Το δυστύχημα όμως, κατά τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, είναι πως το τελευταίο διάστημα και γενικότερα στη χώρα και ειδικότερα στην περιοχή μας, οι νέοι εμβολιασμοί είναι ελάχιστοι και αυτό δυσκολεύει σημαντικά την επίτευξη του τείχους ανοσίας.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα Ιωάννινα την Τρίτη έγιναν 100 εμβολιασμοί πρώτης δόσης, 230 εμβολιασμοί δεύτερης δόσης και 286 εμβολιασμοί με την αναμνηστική, τρίτη δόση, κάτι που σημαίνει, ότι είναι μεγαλύτερος ο αριθμός εκείνων που ξεκίνησαν ήδη να κάνουν την τρίτη δόση από όσους σπεύδουν για να κάνουν την πρώτη δόση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Ελισάφ ανέφερε, ότι η περιοχή μας βρίσκεται σε μία σταθερή κατάσταση όσον αφορά στην εξέλιξη των κρουσμάτων, αλλά οι αριθμοί δεν είναι χαμηλοί.

«Καταγράφονται αρκετά κρούσματα σε ημερήσια βάση και χωρίς ακόμη να έχουμε εισέλθει στον χειμώνα και στους κλειστούς χώρους που δυνητικά μπορεί να φέρουν αύξηση. Η κατάσταση στα σχολεία εξελίσσεται ομαλά κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι η κανονική λειτουργία του Πανεπιστημίου. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων και στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στους φοιτητές μας και ελπίζουμε ότι η χρονιά θα εξελιχθεί ομαλά» σημείωσε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό είπε ότι τα ποσοστά είναι χαμηλά ενώ η καθημερινή προσέλευση για την πρώτη δόση είναι απελπιστικά μικρή.

«Σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας, ειδικά μεγάλων ηλικιών δεν έχει ακόμη εμβολιαστεί. Πρέπει να πείσουμε όλους ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. Αν θέλουμε να επανέλθουμε στην ομαλότητα και να κερδίσουμε τη ζωή μας, το μοναδικό όπλο είναι ο εμβολιασμός. Πρέπει να θωρακιστούμε και να διατηρήσουμε ένα υγειονομικό πλεονέκτημα ώστε να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της πόλης» κατέληξε ο κ. Ελισάφ.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου