Επικαιρότητα

«Φωτιά» οι αυξήσεις στα ταξί

Off

Δεν έφτανε η αναδουλειά, η οποία εξηγείται όχι μόνο φυσικά από την καλοκαιρινή ραστώνη, αλλά και την ίδια την οικονομική κατάσταση των πολιτών που οι ίδιοι είναι και πελάτες, ήρθε και η αύξηση του ΦΠΑ από το 13%  στο 23% για να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους ιδιοκτήτες ταξί. Από χθες ισχύει το νέο τιμολόγιο στις μετακινήσεις με ταξί σε ολόκληρη τη χώρα, απόρροια της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ κατά 10%.

Το ταξί σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ιωαννίνων Μιχ. Ψήνα δεν αποτελεί πια πρώτη επιλογή για τους πολίτες, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ, που οδηγεί σε αύξηση του κομίστρου, αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο τον ίδιο τον κλάδο.

Η αύξηση στο ΦΠΑ μεταβάλλει το κόστος της ελάχιστης διαδρομής από 3,40 ευρώ σε 3,70 ευρώ, ενώ αυξάνονται επίσης η σημαία από το 1,19 ευρώ στο 1,29 και η χρέωση ανά χιλιόμετρο από 0,68 ευρώ σε 0,74 ευρώ.

Ο κ. Ψήνας τόνισε ωστόσο πως ο κλάδος αντιλαμβανόμενος την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, επομένως και για τους πελάτες, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις και το επόμενο διάστημα, θα εξετάσει μέσα από Γενικές Συνελεύσεις τα περιθώρια που υπάρχουν, ώστε να μειωθούν κάποιοι άλλοι συντελεστές που καθορίζουν την τελική τιμή του κομίστρου, ώστε η επιβάρυνση του καταναλωτή να είναι η ελάχιστη δυνατή και από την άλλη η επιβάρυνση των ιδιοκτητών ταξί να είναι στο πλαίσιο του εφικτού.

«Η κοινωνία είναι βαριά πληγωμένη, όπως και ο κλάδος μας, όμως θα εξετάσουμε το ζήτημα εάν τυχόν είναι εφικτό να προχωρήσουμε σε κάποιες μειώσεις άλλων συντελεστών», τόνισε ο κ. Ψήνας, που αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα του κλάδου προς την Πολιτεία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής κατηγορίας του ΟΑΕΕ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου