Επικαιρότητα

ΦΟΕΑ Αιμοδοσία και συνέδριο για τον εθελοντισμό

Off

Ένα τριήμερο δράσεων με αιμοδοσία και τη διεξαγωγή συνεδρίου, διοργανώνει η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί εθελοντική αιμοδοσία και στις 9 και 10 Οκτωβρίου το συνέδριό της, με θέμα «Ο Εθελοντισμός στον τομέα της υγείας», εξ αποστάσεως, προς τιμήν των 40 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της ομάδας.

«Ο εθελοντισμός στο πλαίσιο της υγείας αποτελεί το ύψιστο δείγμα ανιδιοτελούς προσφοράς. Συγκεκριμένα, η δωρεά, όχι μόνο αίματος, αλλά και αιμοπεταλίων, οργάνων, αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, βλαστοκυττάρων και ομφαλοπλακουντϊακού αίματος εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Δυστυχώς, όμως, η χώρα μας «αιμορραγεί» σε αυτόν τον τομέα. Ιδιαίτερα οι ανάγκες σε αίμα, όπως ήδη σας είναι γνωστό, δεν καλύπτονται σε εθνικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να απευθυνόμαστε στο εξωτερικό για την κάλυψη των αναγκών μας. Γίνεται, συνεπώς, αντιληπτό πως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο του φοιτητικού όσο και του ευρύτερου κοινού πάνω στα ζητήματα αυτά είναι επιτακτική προκειμένου να πραγματοποιηθεί ποιοτική αλλαγή της κατάστασης προς το καλύτερο», αναφέρεται αρχικά σε δελτίο τύπου της ΦΟΕΑ.

Παράλληλα, σημειώνεται πως μέσα από το συνέδριο αυτό θέτονται επί τάπητος όλα τα ευαίσθητα, αλλά και εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα ζωής, για τα οποία οφείλουμε να προάγουμε την ενημέρωση και να υπογραμμίζουμε τη σημαντικότητα της αλτρουιστικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Έτσι, σκοπός είναι να προωθηθεί μια ποιοτική αλληλεπίδραση και να ενθαρρυνθεί η ύπαρξη διαλόγου, όχι μόνο για την προσφορά στο πλαίσιο της υγείας, αλλά και γενικότερα, σχετικά με τις ευρύτερες αξίες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Πληροφορίες: FB – Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τέλος η εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, από τις 11:00 το πρωί εως και τις 14:00, στην αίθουσα της ομάδας, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έναντι λέσχης, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα».

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου