Εκδηλώσεις

Μία δράση σε επαφή με το μάρμαρο

Off

Μία δράση για την ανάδειξη της Φυσικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς – Καταγραφή της Βιοποικιλότητας με τη χρήση της εφαρμογής ΙNaturalist και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με τη χρήση της εφαρμογής Geocaching, πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον, μέσω της ανάδειξης, ανάλυσης και κατανόησης των υλικών.

Tο Εργαστήριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», Πρόσκληση 111: Υποστήριξη της Περιφερειακής Αριστείας, Έργο 82869 – Κέντρο Έρευνας, Ποιοτικής Ανάλυσης Υλικών Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Επικοινωνίας της Επιστήμης υλοποιεί δράση με τίτλο MSM – Marble Sustainability Matters – Διαδρομές από μάρμαρο και νερό προς την Αειφορία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021

Η πρόσκληση για συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και για επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη των Ιωαννίνων  κατά το χρονικό διάστημα υλοποίησης.

Σκοπός της δράσης είναι η επαφή του κοινού με τα υλικά, και ειδικότερα το μάρμαρο, με φόντο την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας, έναν τόπο ιδιαίτερης Φυσικής και Πολιτισμικής ομορφιάς της Ηπείρου. Η δράση περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εικονικές και δια ζώσης περιηγήσεις, αφηγηματικά σενάρια κ.α. υπό τη μορφή επιστημονικής διερεύνησης. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να προσφέρει μια εναλλακτική μορφή εμπειρίας με άξονα τη σύνδεση επιστήμης-περιβάλλοντος και πολιτισμού υπό το πρίσμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Aπό τις 5 Οκτωβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου το Εργαστήριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021, καλεί όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν στο 1o Ioannina Castle Βioblitz της λίμνης Παμβώτιδας 2021. Σκοπός είναι η παρατήρηση και η καταγραφή της βιοποικιλότητας (χλωρίδα/πανίδα) γύρω από το Κάστρο, μέσα σε αυτό, καθώς και στην παραλίμνια περιοχή.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου