Επικαιρότητα

Σε αναμονή των αποφάσεων για τον διαγωνισμό των ΣΜΑ

Off

Ο κ. Μουστακλής είπε χαρακτηριστικά, ότι ως εκπρόσωπος της εταιρείας που ενδιαφέρεται να μετέχει στο διαγωνισμό, εκείνο που περιμένει, είναι να δει αν έχουν απαλειφθεί οι «φωτογραφικοί», όπως τους είχε χαρακτηρίσει όροι του προηγούμενου διαγωνισμού

Τη δημόσια δέσμευση προς τους μετόχους της εταιρείας που εκπροσωπεί αρχικά, αλλά και προς κάθε άλλη κατεύθυνση, ότι η εταιρεία όχι μόνο παρακολουθεί, αλλά αναμένει τη νέα απόφαση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ αναφορικά με το διαγωνισμό για τους ΣΜΑ, ώστε να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, ανέλαβε με δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Στεφ. Μουστακλής.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, θυγατρική του οποίου ενδιαφέρθηκε να μετέχει στον διαγωνισμό, αλλά κατήγγειλε πως υπάρχουν «φωτογραφικοί» όροι που δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή της εταιρείας, αλλά και άλλων, έλυσε τη σιωπή του, μία εβδομάδα μετά την ακύρωση του διαγωνισμού και είπε πως η εταιρεία όχι μόνο παρακολουθεί, αλλά περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις στο ΔΣ του Συνδέσμου.

Άλλωστε, στην αυριανή συνεδρίασή του το ΔΣ πρόκειται να συζητήσει το θέμα και να προχωρήσει στην απόφασή του, επί του διαγωνισμού, εάν δηλαδή θα τροποποιήσει τους όρους, σε ποιο βαθμό θα το κάνει ή εάν θα αποφασίσει να προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152, όπως έχει δικαίωμα.

Ο κ. Μουστακλής είπε χαρακτηριστικά, ότι ως εκπρόσωπος της εταιρείας που ενδιαφέρεται να μετέχει στο διαγωνισμό, εκείνο που περιμένει, είναι να δει αν έχουν απαλειφθεί οι «φωτογραφικοί», όπως τους είχε χαρακτηρίσει όροι του προηγούμενου διαγωνισμού, για τους οποίους άλλωστε ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη, δηλώνοντας δικαιωμένος. Προχωρώντας ωστόσο πιο μακριά από τις σημερινές εξελίξεις, ρωτήθηκε τι θα κάνει η εταιρεία εάν θεωρήσει πως και πάλι οι όροι του διαγωνισμού, λειτουργούν ως όροι αποκλεισμού για την ίδια όπως και για κάθε άλλη νεοσύστατη εταιρεία.

«Φυσικά και θα ασκήσουμε προσφυγή. Το νομικό γραφείο στο οποίο έχουμε αναθέσει την υπόθεση παρακολουθεί την υπόθεση και θα δούμε εάν πληρούνται οι όροι που εμείς θεωρούμε, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν. Είναι και άλλοι όροι όμως, όπως αυτοί που έθεσε ο περιφερειάρχης και θα πρέπει να το δούμε συνολικά. Θα φτάσουμε ως το τέλος, γιατί είμαστε απογοητευμένοι που δε δίνεται η ευκαιρία καν σε μία νεοσύστατη εταιρεία να μετέχει σε έναν διαγωνισμό. Και αύριο και όσες φορές χρειαστεί δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι. Μακάρι να βγάλουν στον αέρα έναν διαγωνισμό που θα είναι πολύ πιο απλός και θα μπορούν να μετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες. Εμείς δε ζητήσαμε ποτέ έναν διαγωνισμό στα μέτρα μας, αλλά έναν διαγωνισμό στα μέτρα των πολλών και όχι λίγων», ανέφερε ο κ. Μουστακλής.

Απάντηση σε Νικ. Καλαντζή με αιχμές

Ο τρόπος με τον οποίο στάθηκε απέναντι στο υπόμνημα της εταιρείας και οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, μιλώντας για «ελαφρότητα» του κ. Μουστακλή και της εταιρείας που εκπροσωπεί, πριν ακυρωθεί όμως η απόφαση, προκάλεσε την αιχμηρή απάντηση του κ. Μουστακλή, που είπε πως θα περίμενε να επιδείξει γενναιότητα ο κ. Καλαντζής και να ανακαλέσει τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του, αλλά και σε βάρος της εταιρείας που εκπροσωπεί.

«Με λυπεί και σε προσωπικό επίπεδο και γενικότερα, ότι στοχοποιήθηκε το επιχειρείν στην Ήπειρο, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς μάλιστα, ενώ εγώ και η εταιρεία δε δώσαμε κανένα δικαίωμα σε κανέναν για κάτι τέτοιο. Βιάστηκε ο πρόεδρος του Φορέα να μου αποδώσει τον όρο «ελαφρότητα» και δεν κατάλαβα γιατί. Πιέζεται από κάποιον και με συγκρίνει με κάποια άλλη εταιρεία; Έχουν μέτρο σύγκρισης με κάτι άλλο; Αν έχουν, ας μας πουν με ποιον για να γνωρίζουμε κι εμείς με ποιον συγκρινόμαστε. Το υπόμνημα που αποστείλαμε στέκεται αυστηρά στα όρια του επιχειρείν. Ούτε κατηγόρησα κανέναν, ούτε στοχοποίησα κάποιον, ούτε χαρακτήρισα κάποιον. Τα περί “ελαφρότητας”, μας προσβάλλουν πολύ και παρότι ζήτησα να το ανακαλέσει δεν το έκανε», ανέφερε ο κ. Μουστακλής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ