Εκδηλώσεις

Εκδήλωση μνήμης για τον Παύλο Μελά

Off

Τη μνήμη του μακεδονομάχου Παύλου Μελά τίμησαν ο δήμος Πωγωνίου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μαθητές και κάτοικοι, σε μία λιτή εκδήλωση που έγινε στον Παρακάλαμο, στο άγαλμα που έχει φιλοτεχνηθεί και κοσμεί το κέντρο του χωριού.

Ο Παύλος Μελάς και η οικογένειά του άλλωστε καταγόταν από τον Παρακάλαμο και η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Παύλου Μελά από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές, καθώς και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Δημ. Κρέκη που αναφέρθηκε στην καταγωγή του Παύλου Μελά και επισήμανε τους σημαντικούς ιστορικούς σταθμούς στην πορεία του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου.

Στεφάνι κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων Νίκος Τσόλης, εκ μέρους του διοικητή της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας ο Επίλαρχος Δημήτριος Γερογιάννης, εκ μέρους της Δ/νσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ο αστυνομικός υποδιευθυντής  Δημήτριος Διαμάντης, εκ μέρους της Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιωαννίνων ο αντιπύραρχος Γεώργιος Νίττας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Ιωαννίνων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου Γρηγόριος Άρμπιρος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Παρακαλάμου Κώστας Μπίκας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου, το Γυμνάσιο, το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός Παρακαλάμου καθώς και τα εκπαιδευτήρια Όλγας Ντότη Οικονόμου.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου