Επικαιρότητα

Επίθεση σε γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Off

Η επίθεση που δέχθηκε μία ψυχίατρος του ΠΓΝΙ από έναν άνδρα, που βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και σε κατάσταση διέγερσης, το απόγευμα της Κυριακής, είναι από εκείνα τα περιστατικά που χαρακτηρίζονται πρωτόγνωρα, ιδιαίτερα μάλιστα για επαρχιακές πόλεις και δημόσιες δομές υγείας.

Ο άνδρας ο οποίος μέχρι αργά το απόγευμα αναζητούνταν από την Αστυνομία, καθώς σε βάρος του έχει υποβληθεί μήνυση, βρέθηκε στα επείγοντα του ΠΓΝΙ το απόγευμα της Κυριακής και όπως σημείωσε ο Γ. Πρέντζας, νοσηλευτής της Ψυχιατρικής Κλινικής, βρισκόταν σε μία εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για τον εαυτό του κατάσταση, όπως αποδείχθηκε όμως και για τους γιατρούς που κλήθηκαν να τον εξετάσουν και να διαχειριστούν την περίπτωσή του.

Η ψυχίατρος αφού εξέτασε τον άνδρα, που βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, αποχώρησε προκειμένου να δοθεί εντολή για την θεραπευτική του αντιμετώπιση, όμως ο άνδρας άρπαξε έναν πυροσβεστήρα, άρχισε να σπάει τζαμαρίες στις πόρτες κα τα παράθυρα και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της. Η παρέμβαση του φύλακα του νοσοκομείου που βρισκόταν στο χώρο των ΤΕΠ, είχε ως αποτέλεσμα να τον καθυστερήσει για λίγο, όμως στη συνέχεια κινήθηκε στους διαδρόμους του νοσοκομείου, όπου κυνήγησε την γιατρό, την πρόλαβε και την ξυλοκόπησε, για να αποχωρήσει στη συνέχεια από το νοσοκομείο.

Αντιδράσεις

Ο κ. Πρέντζας σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα έκανε λόγο για ένα περιστατικό που πέραν της βιαιότητας και των ιδιαίτερων  χαρακτηριστικών του, λόγω της κατάστασης στην οποία βρέθηκε ο ασθενής και δράστης του ξυλοδαρμού, ανέδειξε και τις τεράστιες δυσλειτουργίες στο χώρο του νοσοκομείου και ειδικότερα στα ΤΕΠ.

«Σίγουρα, ήταν ευτύχημα, που η εξέτασή του έγινε στα ΤΕΠ και όχι σε κάποιον απομονωμένο χώρο, όπου δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάληξη. Από την άλλη όμως, δε μπορεί να λέμε για κάθε περιστατικό, ότι είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, γιατί έχει δημιουργηθεί μία ολόκληρη κατάσταση στον καιρό της πανδημίας με τη λειτουργία των ΤΕΠ και την αναστολή ή υποβάθμιση πολλών λειτουργιών του νοσοκομείου. Δύο χρόνια και δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε το μείζον, που είναι ότι όποιος θέλει μπαίνει από όπου θέλει στο νοσοκομείο», ανέφερε αρχικά ο κ. Πρέντζας.

Σε βάρος του δράστη της επίθεσης και του ξυλοδαρμού της ψυχιάτρου, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει υποβάλλει μήνυση.

Δραματικές ελλείψεις

Με την ιδιότητα παράλληλα και του μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και του μέλους του Γεν. Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Πρέντζας αναφέρθηκε γενικότερα στην υποβάθμιση των λειτουργιών και υπηρεσιών του ΠΓΝΙ, ειδικά μετά την αναστολή καθηκόντων για 100 περίπου υγειονομικούς σε διάφορες Κλινικές και τμήματα, επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Το ΤΕΠ σήμερα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό από ότι πριν την πανδημία. Στο νοσοκομείο έχουμε 100 υγειονομικούς που είναι σε καθεστώς αναστολής και στη θέση τους έχουν έρθει δύο νοσηλευτές. Στην Ψυχιατρική Κλινική, που έχει αναλάβει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, είναι σε αναστολή τρεις γιατροί και τέσσερις νοσηλευτές, που δεν έχουν αντικατασταθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ