Πολιτισμός

Συμμετέχει με τον «Καιρό της επανάστασης»

Off

Στη δράση «Το Μουσείο πάει σχολείο» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας  και το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και τη συνδρομή της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατά το χρονικό διάστημα 18- 22 Οκτωβρίου 2021,  η οποία σχεδιάστηκε και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργανώνει την δική της δράση σε επιλεγμένες ομάδες κοινού -μαθητές της πόλης των Ιωαννίνων και περιλαμβάνει:

– Εκπαιδευτικές περιηγήσεις στην περιοδική έκθεση «Ο καιρός της Επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron» στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων, καθημερινά και ώρες 11:00 -12:00 π.μ. σε σχολεία της πόλης των Ιωαννίνων. Τις περιηγήσεις διάρκειας μιας ώρας θα πραγματοποιήσει η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Δήμητρα Παπαϊωάννου. Θα τηρηθούν όλα τα τρέχοντα μέτρα, όπως αυτά διαμορφώνονται με τις σχετικές εγκυκλίους για τα μέτρα κατά της διασποράς του covid: ομάδες 20 ατόμων με υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

– Επιπλέον η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων προβάλλει διαδικτυακά την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ο καιρός της επανάστασης. Τα Γιάννενα από τον Ρήγα στον Byron». Η έκθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Η ψηφιακή της παρουσίαση αποτελεί μέρος των δράσεων επικοινωνίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με το κοινό και ενίσχυσης της πρόσβασης στην πολιτιστική κληρονομιά, ως αντιστάθμισμα στις ιδιαίτερες, περιοριστικές συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία τα τελευταία έτη. Την ξενάγηση πραγματοποιεί η αρχαιολόγος Δήμητρα Παπαϊωάννου και η δημιουργία του βίντεο έγινε από τον φωτογράφο της Εφορείας, Παναγιώτη Τσιγκούλη.

– Η ψηφιακή περιήγηση είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο www.amio.gr, στο https://www.facebook.com/amiogr και στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://youtu.be/vy1GLw9ktVg.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου