Επικαιρότητα

Αυξάνονται τα κρούσματα στο Μέτσοβο

Off

Επιστροφή με ακόμη πιο δραματικούς όρους όμως από το παρελθόν, σε μία δύσκολη κατάσταση που απειλεί και την υγειονομική ισορροπία της περιοχής, αλλά και την τοπική οικονομία ενόψει του τετραημέρου της 28ης Οκτωβρίου, καταγράφεται στο Μέτσοβο, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό.

Είναι ενδεικτικό, ότι τα ενεργά κρούσματα στο Μέτσοβο, σύμφωνα με την εβδομαδιαία καταγραφή και έκθεση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας προσεγγίζουν τα 50, ενώ σημαντικά έχουν αυξηθεί και οι διακομιδές κατοίκων της περιοχής που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν στο μεταξύ, ότι όπως διαπιστώθηκε στην πορεία της ιχνηλάτησης των επαφών ατόμων, που είχαν νοσήσει, υπήρξαν και άλλα κρούσματα που, περιέργως, δεν είχαν δηλωθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Σε δηλώσεις του στο ITV, ο δήμαρχος Μετσόβου Κων. Τζαφέας παραδέχθηκε πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Μετσόβου δεν απέχει πολύ από τη δύσκολη κατάσταση του προηγούμενου έτους, όταν και τότε υπήρχε καταγραφή δεκάδων κρουσμάτων και πολλές νοσηλείες, αλλά και θάνατοι από κορωνοϊό. Πρόσθεσε ωστόσο, πως είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των κατοίκων που δεν τηρούν τα μέτρα πρόληψης, όπως φυσικά και το χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο Μέτσοβο, που σύμφωνα με πληροφορίες κινείται κάτω από το 30%.

«Δεν είναι καθόλου καλή η κατάσταση και πως θα μπορούσε να είναι, όταν ένας δήμος σαν τον δικό μας, έχει σχεδόν 50 ενεργά κρούσματα. Αυτό που βλέπουμε εδώ και αρκετό καιρό, είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, ότι πολλοί δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν και συνεχίζουν την καθημερινότητά τους, σαν να μην υπάρχει πανδημία. Απευθύνω έκκληση και στους πολίτες να εμβολιαστούν και στις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους», ανέφερε ο κ. Τζαφέας.

Υπενθύμισε ακόμη, πως ο δήμος Μετσόβου είχε ανταποκριθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις υγειονομικές αρχές της περιφέρειας Ηπείρου στην ανάγκη για τη διενέργεια rapid test όταν και πάλι υπήρχε αύξηση κρουσμάτων, όμως όλη αυτή η προσπάθεια και οι εκκλήσεις, όπως είπε, έχουν πάει περίπατο.

Κίνδυνος για το τετραήμερο

Ο δήμαρχος Μετσόβου ρωτήθηκε και για το εάν αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, που καταγράφεται σε πολύ υψηλά ποσοστά. «Προφανώς και θα έχουμε πρόβλημα ως περιοχή και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πολίτες και οι επαγγελματίες σε κάθε τομέα. Έχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα, μέχρι την επόμενη καταγραφή των ενεργών κρουσμάτων και μέχρι τότε, η κατάσταση θα πρέπει να έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Διαφορετικά, ας αναλάβουν και οι πολίτες και οι επαγγελματίες τις ευθύνες τους, για ό,τι αρνητικό συμβεί και στην 28η Οκτωβρίου, αλλά και ολόκληρο το χειμώνα που είναι μπροστά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ