Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 05:38
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα

Ενθαρρυντικές ενδείξεις με το άνοιγμα του Πανεπιστημίου

Off

Ενθαρρυντική κρίνεται η πορεία λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες πλήρους επιστροφής στην κανονικότητα με την διενέργεια των θεωρητικών μαθημάτων στις αίθουσες, αλλά και στα εργαστήρια να διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης μεταξύ των φοιτητών, με εξαίρεση ίσως τους πρωτοετείς όπου το ποσοστό είναι μικρότερο, φαίνεται πως επιδρά καθοριστικά στο να μην καταγράφονται πολλά κρούσματα, αλλά σποραδικά και μεμονωμένα.

Μετά από το πρώτο διάστημα των 20 ημερών ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης έκανε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης λέγοντας πως τηρούνται οι κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το αποτέλεσμα είναι ενθαρρυντικό.

«Υπάρχουν κάποια λίγα κρούσματα που με εξαίρεση μία περίπτωση, αφορούν μη εμβολιασμένους φοιτητές. Θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό, με μία καμπάνια για να αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό στους φοιτητές όμως μετά από 20 ημέρες δεν έχει απαιτηθεί να γίνει μάθημα εξ αποστάσεως και πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί», σημείωσε αρχικά ο κ. Αλμπάνης.

Προβληματίζει

ο συνωστισμός

στα λεωφορεία

Από την άλλη οι πρυτανικές αρχές έχουν θέσει στη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων τον προβληματισμό των φοιτητών και όχι μόνο για την κατάσταση συνωστισμού που παρατηρείται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας στα λεωφορεία.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε πως αυτό παρατηρείται το δίωρο 9-11 το πρωί με το Αστικό ΚΤΕΛ να έχει διαβεβαιώσει πως θα αυξήσει τα δρομολόγια. «Είναι ένα φαινόμενο που το ίδιο το ΚΤΕΛ θα πρέπει να το δει και να το διαχειριστεί βλέποντας καθημερινά την εικόνα. Γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν κάποιες ημέρες και κάποιες ώρες που τα λεωφορεία είναι σχεδόν άδεια και αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που επιλέγουν οι φοιτητές να μετακινηθούν αλλά και με το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε αλλαγές και στα μαθήματα αφού εξασφαλίσουμε κάποιες μεγάλες αίθουσες και αμφιθέατρα για την κάλυψη αυξημένων αναγκών που υπάρχουν σε κάποια τμήματα για τα θεωρητικά μαθήματα», κατέληξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου