Επικαιρότητα

Ισχυρό μήνυμα υπέρ της δωρεάς οργάνων

Off

Ένα εφαλτήριο για την σταδιακή απόκτηση μίας διαφορετικής νοοτροπίας και συμπεριφοράς των πολιτών στο μέλλον, σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, μπορεί να αποτελέσει η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Ιωαννιτών για τη δωρεά οργάνων έχει κυρίαρχο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την μεγαλύτερη ίσως κίνηση ανθρωπισμού που μπορεί να υπάρξει.

Η Ελλάδα μέχρι και πριν από μία δεκαετία υστερούσε δραματικά σε σχέση με τις χώρες – μέλη της Ε.Ε. στις δωρεές συμπαγών οργάνων όπως επίσης και στη δωρεά μυελού των οστών.

Τα τελευταία χρόνια όμως καταβάλλεται μία συστηματική προσπάθεια και με κυρίαρχο «όπλο» την ενημέρωση των πολιτών, οι δείκτες έχουν διαφοροποιηθεί προς το θετικότερο αν και υπάρχει ακόμη μεγάλη απόσταση από τα στατιστικά δεδομένα άλλων χωρών.

Στην εκδήλωση, οι ομιλητές, μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μαρτζούχος, ο Ιωάννης Μπολέτης, Καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας και πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και ο Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός διευθυντής του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» παρουσίασαν συγκριτικά και μετρήσιμα στατιστικά δεδομένα αναφορικά με τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα, αλλά και αναφορικά με την επιβίωση των μεταμοσχευθέντων οργάνων και των ληπτών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων Θωμάς Ανδρέου, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλης, η πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αν. Μπατιστάτου, ο πρόεδρος του ΕΟΜ Γ. Παπαθεοδωρίδης και ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας.

Ελαφρύνσεις στα τέλη

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τα οικονομικά στο δήμο Ιωαννιτών Φ. Βάββας ανακοίνωσε τις αποφάσεις του δήμου για τη μείωση των δημοτικών και ανταποδοτικών τελών στους δωρητές και λήπτες οργάνων και τις οικογένειές τους για το 2022 και το 2023, όπως επίσης και την επιδότηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών για τους ίδιους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ