Επικαιρότητα

Σταθερά ψηλά τα κρούσματα στα Ιωάννινα

Off

Σταθερά μεν, αλλά σε υψηλούς αριθμούς συνεχίζουν οι καταγραφές κρουσμάτων στην ΠΕ Ιωαννίνων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες, 44 νέα κρούσματα και 53 συνολικά στην Ήπειρο εκ των οποίων 4 στην Άρτα, 3 στη Θεσπρωτία και 2 στην Πρέβεζα.

Σε επίπεδο χώρας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, 3.407 κρούσματα, 34 νέους θανάτους ενώ 347 είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Επίσης στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, αναφέρονται 133 κρούσματα στην Ήπειρο, με μετάλλαξη «Δ», σε σχέση με τα 116 που είχαν ανακοινωθεί πριν από μία εβδομάδα.

Στο Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης αποστέλλεται ένας πολύ μικρός αριθμός δειγμάτων και όχι το σύνολο όσων επιβεβαιώνονται ως θετικά.

Το ποσοστό της μετάλλαξης «Δέλτα» για την Ήπειρο και για το συνολικό διάστημα επιτήρησης υπολογίζεται πλέον στο 40,72 αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες από την προηγούμενη Πέμπτη.

Αναλυτικά, ο νομός Άρτας εμφανίζεται με 21 κρούσματα στα οποία ανιχνεύθηκε η συγκεκριμένη μετάλλαξη, ο νομός Θεσπρωτίας με 50 κρούσματα, ο νομός Ιωαννίνων με 52 και ο νομός Πρέβεζας με 10 κρούσματα.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου