Επικαιρότητα

20 χρόνια μετά και πάλι στα Γιάννενα

Off

20 χρόνια μετά και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, η πόλη των Ιωαννίνων φιλοξενεί το Πανελλήνιο Γαστρεντερολογικό Συνέδριο, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια των τελευταίων δύο ετών σε όλη τη χώρα.

Προφανώς το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι επιστημονικές ανακοινώσεις, πλην όμως, όπως επισημάνθηκε στην επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου το απόγευμα της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Du Lac, κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει το τεράστιο οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία, από τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Όπως αναφέρθηκε άλλωστε για το συνέδριο έχουν κλειστεί περισσότερες από 600 κλίνες σε ξενοδοχεία και καταλύματα της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, κάτι που σημαίνει, ότι τουλάχιστον 1500 σύνεδροι βρίσκονται στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Το ζήτημα αυτό επισήμαναν στους χαιρετισμούς τους, οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων μεταξύ αυτών, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαν. Αλμπάνης, η πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Άννα Μπατιστάτου και ο κοσμήτορας Ιωάννης Γεωργίου.

Στο συνέδριο χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάν. Καρβέλης, με αναφορές στην επιτυχημένη, όπως είπε, αντιμετώπιση της πανδημίας από τις δομές δημόσιας υγείας στη Δυτ. Ελλάδα και ειδικότερα στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα.

Ακολούθησαν οι πρώτες εισηγήσεις του συνεδρίου, με τιμώμενο πρόσωπο τον ομότιμο καθηγητή Επαμεινώνδα Τσιάνο, που είναι επίτιμος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ήταν πρόεδρος του συνεδρίου, πριν από 20 χρόνια, όταν είχε φιλοξενηθεί και πάλι στα Ιωάννινα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου