Χωρίς κατηγορία

Συνέδριο για την αξιοποίηση και διαχείριση Λιμνών

Off

Συνέδριο με θέμα: Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών. Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες» θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Serai και στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος «Άννα Πετροχείλου», στις 30 και31 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Το διοργανώνουν το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας.

Στόχος του συνεδρίου είναι, η ενημέρωση για:

Το Σύμφωνο Δημάρχων, την παγκόσμια πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια.

Τις δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας στο λιμναίο και παραλίμνιο περιβάλλον, με την παρουσίαση καλών πρακτικών.

Τη διαχείριση και αποκατάσταση των λιμναίων οικοσυστημάτων, με έμφαση στο ρόλο του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, από τους Φορείς Διαχείρισης.

Τα Υδατοδρόμια σε λίμνες, προϋποθέσεις, προοπτικές και οφέλη από τη λειτουργία τους.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρώσουν η επίσκεψη και ξενάγηση στο Νησί των Ιωαννίνων, στο Κάστρο και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, η ξενάγηση στο σπήλαιο Περάματος και η παρακολούθηση διά ζώσης πτήσης υδροπλάνων στην λίμνη Παμβώτιδα. Οι συμμετέχοντες  θα έχουν επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούν στην κινητή έκθεση του Φορέα Λίμνης.

Το διήμερο συνέδριο αποσκοπεί τόσο στην ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και της τοπικής κοινωνίας γύρω από τα θέματα αξιοποίησης και διαχείρισης λιμνών, όσο και στην ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για τις ιδιαιτερότητεςτων μοναδικών αυτών οικοσυστημάτων και την ανάγκη μακροπρόθεσμης διαφύλαξή τους, όπως αναδεικνύεται και μέσα από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Πρόσθετα θα δημιουργηθούν οι επαφές για μελλοντική συνεργασία και αλληλοενημέρωση, καθώς η αειφόρος διαχείριση των λιμνών αποτελεί κοινό στόχο του Δικτύου πόλεων με λίμνες και των Φορέων Διαχείρισης Π.Π.

– Τήρηση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων: Για την υγειονομική προστασία των συμμετεχόντων, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και των περιηγήσεων, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.

Για τη συμμετοχή στο συνέδριο είναι απαραίτητη η βεβαίωση εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης (μέχρι 180 ημέρες από την νόσηση). Θα ζητούνται από την Γραμματεία κατά την εγγραφή συμμετοχής. Στους εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ