Επικαιρότητα

Νέο έργο ανακατασκευής της οδού Πανεπιστημίου

Off

Η ανακατασκευή της οδού Πανεπιστημίου περνάει στην επόμενη φάση. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου που αφορά τη δεύτερη φάση ανακατασκευής της οδού και των καθέτων σε αυτή με συνολικό προϋπολογισμό 500 χιλιάδων ευρώ.

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, το έργο αφορά́ την αποπεράτωση της βελτίωσης – κατασκευής της οδού Πανεπιστημίου η οποία διασχίζει σε όλο το μήκος της το εγκεκριμένο σχέδιο της επέκτασης του οικισμού του Νεοχωρόπουλου.

«Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού αντιμετωπίζονται τα οξυμένα και σοβαρά προβλήματα στην περιοχή και δημιουργούνται οι υποδομές που είναι άκρως απαραίτητες σε έναν οικισμό με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη» ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

Με την υπογραφή της σύμβασης στόχος είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες και το έργο να αποπερατωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Ο δρόμος σύμφωνα με την πράξη εφαρμογής του εγκεκριμένου σχεδίου, είναι μια τυπική τοπική αστική οδός με συνολικό μήκος 1520 μέτρα.

Η οδός Πανεπιστημίου σήμερα είναι κατασκευασμένη από την αρχή έως και την διασταύρωση με την οδό Μπέγκα. Στο τμήμα αυτό έχει κατασκευαστεί και το δίκτυο αποχέτευσης.

Στο υπόλοιπο τμήμα είναι διανοιγμένη και η κυκλοφορία πραγματοποιείται σε πλάτος οδοστρώματος μικρότερου των 12 μέτρων.

Με την συγκεκριμένη εργολαβία επιδιώκεται να ολοκληρωθεί η βελτίωση – κατασκευή της οδού Πανεπιστημίου με εργασίες οδοποιίας από την διασταύρωση με την οδό Μπέγκα έως και το τέρμα της οδού.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου