Χωρίς κατηγορία

Στον Καταρράκτη διατηρούν ζωντανή τη μνήμη

Off

Ζωντανή παραμένει η μνήμη για τις δεκάδες ψυχές που χάθηκαν το διήμερο 26 – 27 Οκτωβρίου του 1943 στο Ολοκαύτωμα του Μαρτυρικού χωριού Καταρράκτης στα Κεντρικά Τζουμέρκα, από τις δυνάμεις των γερμανών κατακτητών.

Η μικρή κοινωνία του Καταρράκτη, ο δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και η Πανελλήνια Ένωση Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού χωριού, πραγματοποίησαν την Κυριακή την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για την ναζιστική θηριωδία και τα θύματα που άφησε πίσω της.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ.κ Καλλίνικου και στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των εκτελεσθέντων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρ. Χασιάκος, ενώ σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του Μαρτυρικού χωριού Δημ. Φλώρος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τις νεώτερες γενιές να μάθουν τα εγκλήματα του παρελθόντος και την αξία να τιμάται η μνήμη των ηρώων.

Η κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Αικατερίνη Ριζάκη, Γραμματέα της Ένωσης Θυμάτων και Φίλων Θυμάτων του χωριού και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, βουλευτής Άρτας Ν.Δ, Γ. Στύλιος, η βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ Ολ. Γεροβασίλη, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς και εκπρόσωποι αρχών, φορέων, συλλόγων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου