Επικαιρότητα

Φυλάκια των Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ

Off

Στα Γιάννενα βρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συνάντηση με τον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης το Σάββατο.

Ο κ. Καψάλης υποδέχτηκε τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ. στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου όπου μετά την ξενάγηση τον ενημέρωσε για το Πάρκο Ιστορίας που θα δημιουργήσει ο Δήμος Πωγωνίου και το οποίο θα συνδέσει όλα τα ιστορικά σημεία.

«Σας καλωσορίζουμε στην ιστορική περιοχή του Πωγωνίου όπου γράφτηκαν κάποιες από τις πιο σημαντικές σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ο Δήμος μας τιμά τη θυσία όσων πολέμησαν για την ελευθερία και τα ιδανικά και μέσα από το Πάρκο Ιστορίας θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη συμβολή τους στο αθάνατο Έπος του ’40. Αυτό το όραμα παίρνει πλέον σάρκα και οστά μετά τη χρηματοδότηση από τη Βουλή των Ελλήνων της κατασκευής Μνημείου Πεσόντων που θα ανεγερθεί στη θέση «Βουρλιάσος» στους πρόποδες του λόφου όπου δεσπόζει το Μνημείο του Μαχητή» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και ιδιαίτερα το θέμα της ασφάλειας της παραμεθορίου ενώ ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία του Δήμου με τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο Κακαβιάς όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Πωγωνίου Νικόλαο Γαλίτση.

Ο κ. Λαλούσης ενημερώθηκε για τις θέσεις των στρατιωτικών φυλακίων και τις περιπολίες και μετά από προφορικό αίτημα του κ. Γαλίτση δεσμεύτηκε για την ενίσχυση και εντατικοποίηση των περιπολιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πωγωνίου. «Οι περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών. Είναι σημαντική η παρουσία του στρατού σε αυτή την κατεύθυνση καθώς τα χωριά μας είναι αραιοκατοικημένα, με τον πληθυσμό να αποτελείται, επί το πλείστον, από άτομα τρίτης ηλικίας. Η ενίσχυση των περιπολιών θα ανακουφίσει τους δημότες μας» σημείωσε ο κ. Γαλίτσης.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Λαλούσης Χαράλαμπος συνοδευόταν από τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Στρατού Αντιστράτηγο Σπανό Αναστάσιο και το Διοικητή της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Σιόρεντα Χρήστο.

 

Με τον Δήμαρχο Κόνιτσας

Το Σάββατο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού πραγματοποίησε επίσκεψη και στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστης καθώς στο ακριτικό φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου.

Τον Αρχηγό υποδέχτηκε στο φυλάκιο ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και σχετίζονται κυρίως με την ασφάλεια της παραμεθορίου, αλλά και με την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου, που αφορά στο έπος του ’40.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας με ανακοίνωσή του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας, τονίζοντας παράλληλα την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με την 8η Μ/Π Ταξιαρχία και το 583 Τάγμα Προκαλύψεως.

Την 31η Οκτωβρίου ο Δήμαρχος, εκπροσωπώντας τον Δήμο, παρευρέθη στο Μέτσοβο σε εκδήλωση και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ιππικού προς τιμή των πεσόντων της Μεραρχίας Ιππικού κατά το έπος του 1940, μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού – Τεθωρακισμένων.

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ