Πολιτισμός

Τα Νεοκλασικά και ιστορικά κτίρια των Ιωαννίνων

Off

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Λουκά Λούκα με τίτλο «Εικαστικές Αναδρομές. Νεοκλασικά και Ιστορικά Κτίρια της πόλης μας», έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι τις 11 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί από τις 11 έως τη μία το μεσημέρι και από τις 18.00 έως τις 21.00.

Η Μαρία Βλάχου από το Πνευματικό Κέντρο έκανε λόγο για μία ανεκτίμητη συλλογή έργων, που αναδύει το άρωμα της παλιάς πόλης των Ιωαννίνων, ή της μικρής μας πόλης, όπως την περιέγραψε ο Δημ. Χατζής, ενώ μία σύντομη εισαγωγή για τα έργα, αλλά και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αρχιτεκτονικής των παλιών αρχοντικών της πόλης, πολλά από τα οποία απεικονίζονται στα έργα του Λ. Λούκα, έκανε η Άννα Μπούκα.

Ο Λουκάς Λούκας στη δική του τοποθέτηση ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να στηθεί αυτή η πρώτη του έκθεση, από το 1990, όταν και σταμάτησε να ασχολείται με τη ζωγραφική.

«Σταμάτησα τη ζωγραφική το 1990 για εντελώς προσωπικούς λόγους και ξεκίνησα πάλι τον Οκτώβριο του 2019. Από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τώρα το συνολικό έργο μου απαριθμεί πάνω από 260 πίνακες και συνεχίζω με κυρίαρχα θέματα τον άνθρωπο, τη φύση και τα Γιάννενα φυσικά. Η ενότητα «Νεοκλασικά και Ιστορικά Κτίρια», που άλλα υπάρχουν ή άλλα χάθηκαν για πάντα, εμπορικές στοές, χάνια και δρόμοι που άλλαξαν μορφή, αριθμεί 65 έργα, τα οποία και εκθέτω. Τα βιώματά μου είναι καθαρά γιαννιώτικα και αποτυπώνω ό,τι έζησα: μνήμες αξέχαστες με αγάπη και πάθος για την πόλη μας», αναφέρει σε προσωπικό του σημείωμα ο κ. Λούκας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου