Επικαιρότητα

Στηρίζουν το Τμήμα Λογιστικής στην Πρέβεζα

Off

Την ομόφωνη αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου συνάντησε στη χθεσινή συνεδρίαση, η πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να εισηγηθεί τη μεταφορά του Τμήματος στα Ιωάννινα.

Μία απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Πρέβεζας, για την οποία ωστόσο τοποθετήθηκε και την υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Σωτηρόπουλος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή στην πορεία του Τμήματος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε ότι υπήρξε μεγάλος προβληματισμός μεταξύ των μελών της συνέλευσης του Τμήματος για τον εξαιρετικά μειωμένο αριθμό εισακτέων τη φετινή χρονιά, που έφτασε του 40.

Η γενική συνέλευση ανέφερε εξέτασε και άλλες λύσεις με πρώτη την προοπτική ίδρυσης ξεχωριστού Πανεπιστημίου στην Πρέβεζα κάτι όμως που αυτονόητα δεν μπορεί να σταθεί πλέον, ακολούθως στην αλλαγή την επωνυμίας του Τμήματος, χωρίς και αυτό να διασφαλίζει καλύτερες προοπτικές και τέλος στην εισήγηση για τη μεταφορά του Τμήματος στα Γιάννενα.

«Πρακτικά, είναι μια δυσάρεστη απόφαση και για μας. Εκτιμούμε, ότι το Τμήμα δεν μπορεί να σταθεί με τόσο λίγους εισακτέους. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα που ήδη έχουν ανακύψει όπως το ότι στην πρώτη γενική συνέλευση δύο από τους 17 καθηγητές ζήτησαν να αποχωρήσουν και το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με άλλους τρεις, επομένως έχουμε και αντικειμενικά προβλήματα, για το ποιος θα μείνει στο Τμήμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σωτηρόπουλος.

 

Τοποθετήσεις

Εισηγητής από την περιφερειακή αρχή ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου που αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του κ. Σωτηρόπουλου και κατηγόρησε τη Γ.Σ του Τμήματος πως δεν περίμενε καν, όπως χαρακτηριστικά είπε «να στεγνώσει το μελάνι των αποτελεσμάτων στις πανελλαδικές. Τριάντα εισακτέοι στην Πρέβεζα και έγινε άμεσα η πρόταση μεταφοράς, τριάντα εισακτέοι και στη Γεωπονική Άρτας και δεν είπε κανείς να μεταφερθεί η σχολή στα Γιάννενα», ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος και ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που τόνισε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου και το σύνολο των φορέων οφείλουν να ζητήσουν, όπως και τελικά αποφάσισε το Σώμα να παραμείνει και να μη μεταφερθεί το Τμήμα στα Γιάννενα και παράλληλα να ξεκινήσει συζήτηση με το υπουργείο Παιδείας για πιθανές προοπτικές ανάπτυξης του Τμήματος της Πρέβεζας.

Με σφοδρές επικρίσεις για την Γ.Σ. του Τμήματος χαρακτηρίστηκαν και οι τοποθετήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων των άλλων παρατάξεων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου