Επικαιρότητα

Στενά τα περιθώρια για μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη

Off

Χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με τα αναμενόμενα και με όσα είχε προϊδεάσει πριν από 20 περίπου ημέρες μιλώντας στο ITV, θα κατατεθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφού περάσει η εισήγηση από την Οικονομική Επιτροπή, τα ανταποδοτικά του δήμου Ιωαννιτών για το 2022.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φ. Βάββας είχε ανακοινώσει ότι οι οικονομικές εξελίξεις με την σταδιακή επιστροφή στην κανονική λειτουργία της αγοράς είναι αυτονόητο ότι θα οδηγήσουν σε καθορισμό ανταποδοτικών τελών στα επίπεδα προ πανδημίας και σίγουρα όχι με τα ποσοστά των μειώσεων του 30% ή του 50% σε επιχειρήσεις ή ακόμη και την πλήρη απαλλαγή τους για το διάστημα που με εντολή του κράτους παρέμειναν κλειστές.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο ITV ο κ. Βάββας τόνισε πως υπάρχει μία υστέρηση εσόδων σε ποσοστό 5%, που αποτυπώνεται σε αριθμητικά νούμερα στις 900.000 ευρώ για το πρώτο εννιάμηνο του 2021.

Σε συνδυασμό με την αυξημένη επιχορήγηση από τον δήμο Ιωαννιτών του Πνευματικού Κέντρου και του ΟΚΠΑΠΑ ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, τα περιθώρια για μία διαφορετική αντιμετώπιση με μειώσεις στα ανταποδοτικά είναι εξαιρετικά στενά.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουμε και για την επόμενη χρονιά αντίστοιχες μειώσεις όπως τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας. Οι περσινές τιμές στο δήμο Ιωαννιτών ήταν οι μικρότερες στο σύνολο της χώρας σε αντίστοιχους δήμους, όμως αυτό είναι κατανοητό πλέον ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αφού έχουν αλλάξει οι συνθήκες.

Επιστρέφουμε στα επίπεδα του 2019 και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να έχουμε κάποιες μικρές μειώσεις σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βάββας.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου