Επικαιρότητα

Νέες δυνατότητες στις σπουδές Γαλακτοκομίας

Off

Ακολουθώντας την απόλυτα επιτυχημένη διαδρομή του ενός και πλέον αιώνα από την ίδρυσή της, η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων κάνει τα πρώτα της βήματα ως ΙΕΚ Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του επιπέδου σπουδών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Οι σπουδαστές που θα εγγραφούν στο 1ο έτος του ΙΕΚ Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τη βεβαίωση και πιστοποίηση σπουδών Επιπέδου 5.

Ενδιαφέρον

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 8 Νοεμβρίου και όπως ανέφερε η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Αλεξάνδρα Μέγα έχει εκδηλωθεί ήδη έντονο ενδιαφέρον όπως παραδοσιακά συμβαίνει από κτηνοτροφικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.

Μάλιστα, η κρίση στον πρωτογενή τομέα τα τελευταία χρόνια αν και έπληξε σε ένα βαθμό τις εγγραφές που ήταν μειωμένες για κάποιο διάστημα, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα μέχρι που ξεκίνησε και πάλι η ανοδική τάση των εγγραφών.

«Είναι αλήθεια ότι μπαίνουμε σε μία νέα εποχή για τη Γαλακτοκομική, έτσι όπως τη γνωρίσαμε και με τις παρακαταθήκες του ενός αιώνα από την ίδρυσή της, τη συσσωρευμένη εμπειρία του προσωπικού και την παραδοσιακή τεχνική που φέρνουν στη Σχολή οι σπουδαστές από τις δικές τους περιοχές. Με τη στήριξη του ΕΛΓΟ Δήμητρα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του χώρου η Γαλακτοκομική συνεχίζει να διαγράφει μία δυναμική πορεία και αυτό αναγνωρίζεται από το σύνολο όσων ασχολούνται με τον κλάδο της τυροκομίας και των γαλακτοκομικών προϊόντων, ανέφερε η κα Μέγα.

Πώς θα ολοκληρώσουν

οι δευτεροετείς

Στη φετινή εκπαιδευτική περίοδο, οι σπουδαστές του 2ου έτους θα ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών στην ΕΠΑΣ Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ωστόσο εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο στη συνέχεια, ίσως με κάποια επιπλέον μαθήματα να πάρουν και αυτοί τη βεβαίωση σπουδών και την πιστοποίηση του Επιπέδου 5.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου