Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 05:55
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Η εταιρεία Βίκος «υιοθετεί» τα Ζαγοροχώρια με πρωτοβουλία για τη μείωση της υπογεννητικότητας

Off

Πλήθος επιστημονικές αναλύσεις και εκτιμήσεις υπενθυμίζουν πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη να αναληφθεί δράση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, της οποίας οι αρνητικές συνέπειες είναι ήδη σοβαρές για τη χώρα μας και αναμένεται ότι θα κλιμακωθούν τα επόμενα χρόνια.

Ποιος μπορεί να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων ότι η Ελλάδα, εάν δεν ληφθούν το ταχύτερο μέτρα, μπορεί να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια ταχεία αποκλιμάκωση και γήρανση του πληθυσμιακού δυναμικού της με συνέπειες καταστροφικές για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία; Όμως η κατήφεια δεν είναι απάντηση στις δυσάρεστες καταστάσεις και τις ακόμη πιο δυσάρεστες προοπτικές. Επείγουν η υιοθέτηση μέτρων και η ανάληψη πρωτοβουλιών.

Με αυτό το πνεύμα, σύμφυτο με τη φιλοσοφία και την πολυετή κοινωνική προσφορά της, Βίκος Α.Ε. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis. Πρόκειται για εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Η συνεργασία αυτή θα έχει επίκεντρο την Ήπειρο, την Περιφέρεια που αποτελεί την επιχειρηματική έδρα της εταιρείας Βίκος, και ειδικότερα τον Δήμο Ζαγορίου, στον οποίο η υπογεννητικότητα αποτυπώνεται με ανησυχητικούς αριθμούς. Στον Δήμο αυτόν, με 46 κοινότητες και πληθυσμό 3.804 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011, θα έπρεπε να γεννιούνται ετησίως 38 παιδιά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι γεννήσεις είναι λιγότερες από 10 και οι θάνατοι πολλαπλάσιοι.

Η Βίκος Α.Ε, με τη νέα αυτή πρωτοβουλία της, αποδεικνύει ακόμη μία φορά ότι είναι σταθερά προσηλωμένη στην ευθεία σύνδεσή της με την κοινωνική πραγματικότητα, με τις ανάγκες της Ηπειρωτικής και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως, είναι αποφασισμένη να συμβάλει στις προσπάθειες επίλυσης των μεγάλων πζητημάτων της εποχής μας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ