Επικαιρότητα

Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Off

Την έντονη πίεση πλέον της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων και τοπικά, που αποτυπώνεται με την αύξηση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων, αλλά και στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ, αντιμετωπίζουν τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Η απόφαση που ελήφθη από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ λόγω της πίεσης που έχει δημιουργηθεί, είναι να τεθεί και πάλι σε λειτουργία η δεύτερη κλινική ΜΕΘ του ΠΓΝΙ από σήμερα Τρίτη, με δυναμικότητα οκτώ ακόμη κλινών, που  θα προστεθούν στις υπάρχουσες οκτώ της πρώτης Μονάδας.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της πόλης, ξεπερνά τους 50 πλην των οκτώ στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει πληρότητα και στη 2η ΜΕΘ, τότε θα τεθεί σε λειτουργία και η ΜΕΘ για ασθενείς με covid στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Εκτός όμως από τις δραματικές συνθήκες που βιώνουν οι ασθενείς και το προσωπικό των νοσοκομείων, που καλείται να ανταπεξέλθει σε αυτήν την κατάσταση, σοβαρό ζήτημα δημιουργείται γενικότερα για ασθενείς που χρειάστηκα ή θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ, για άλλους λόγους πλην του κορωνοϊού.

Έχασε τη μάχη εργαζόμενος τ

ου δήμου Ιωαννιτών

Τη μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ένας εργαζόμενος του δήμου Ιωαννιτών, που είχε καθήκοντα οδηγού στο εργοτάξιο, μετά από πολυήμερη μάχη με τον ιό στο ΠΓΝΙ, αφήνοντας πίσω του δύο ορφανά παιδιά.

Ο δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του υπαλλήλου του, και για τη μεγάλη απώλεια που θα κληθεί να διαχειριστεί η οικογένειά του.

Με την ίδια ανακοίνωση, η δημοτική αρχή απευθύνεται για μία ακόμη φορά στους εργαζόμενους, επισημαίνοντας την ανάγκη να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους ώστε να θωρακιστούν οι ίδιοι και να θωρακίσουν τους δικούς τους ανθρώπους απέναντι στην πανδημία.

«Η δημοτική αρχή απευθύνεται στους πολίτες επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων καθώς καταγράφεται μεγάλη διασπορά του ιού ενώ επισημαίνει την ανάγκη τήρησης των μέτρων από τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί, να μεριμνήσουμε για τον εμβολιασμό και να συμβάλλουμε ώστε τα δύο νοσοκομεία της πόλης να αντέξουν και σε αυτό το κύμα της πανδημίας», καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

 

760 ενεργά κρούσματα στο δήμο Ιωαννιτών!

Η εβδομαδιαία καταγραφή και ενημέρωση στο μεταξύ από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία για τα σύνολο των ενεργών κρουσμάτων σε κάθε δήμο, αποτυπώνει ανάγλυφα την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον δήμο Ιωαννιτών.

Τα ενεργά κρούσματα στα όρια του δήμου Ιωαννιτών, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής ήταν 760, εκ των οποίων οι 25 νοσηλεύονται και οι 735 είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση. Αντίστοιχα μεγάλη είναι και η πίεση που παρατηρείται και σε άλλους δήμους της ΠΕ Ιωαννίνων, όπως στον δήμο Μετσόβου όπου τα ενεργά κρούσματα είναι 73, ενώ στον δήμο Ζίτσας, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι 13.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ