Επικαιρότητα

Ένα νέο Γηροκομείο γεννιέται

Off

Το «κουφάρι» που φαινόταν έτοιμο να καταρρεύσει, παραμένοντας σχεδόν για τέσσερις δεκαετίες στην ίδια άθλια κατάσταση, παίρνει ξανά ζωή και σύντομα θα μετατραπεί σε ένα νέο Γηροκομείο, που θα αποτελέσει συνέχεια του Γηροκομείου της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Το κτίριο που δεσπόζει εδώ και 45 και πλέον χρόνια στην οδό Κομνηνών στην πίσω πλευρά του Γηροκομείου, είχε εγκαταλειφθεί πλήρως, με συντονισμένες ενέργειες όμως της Μητρόπολης Ιωαννίνων, και αφού ολοκληρώθηκαν οι μελέτες στατικότητας που απέδειξαν, ότι δεν χρήζει σοβαρών παρεμβάσεων και κυρίως ότι δεν είναι ένα ετοιμόρροπο κτίριο, άρχισε να καθαρίζεται και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες, όπως έκανε γνωστό ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος, μιλώντας στο ITV.

Στο κτίριο αυτό προβλέπεται η λειτουργία τριών ξεχωριστών δομών, που θα είναι ένα νέο Γηροκομείο, δυναμικότητας 60 κλινών, ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και ένα Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με Αλτσχάιμερ και για την λειτουργία τους, έχουν ήδη εξασφαλιστεί κάποιες σημαντικές δωρεές και χορηγίες. Η Μητρόπολη επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Μάξιμος θα προχωρήσει και σε μία λαχειοφόρο αγορά, αλλά και στην εκποίηση κάποιων ακινήτων του Γηροκομείου, που δεν αποφέρουν έσοδα εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ