Ήπειρος

Στήριξη της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Off

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε χτες τη στήριξη της υποψηφιότητας "Ιωάννινα- Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπη 2021". Τον τίτλο διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών, με την Ελλάδα να έχει σειρά το 2021 για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα κι ενώ ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους δεκάδες ελληνικές πόλεις.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Εμείς στηρίζουμε  αυτή την πρόταση. Θέλει πολύ αγώνα και συμμάχους αυτή η προσπάθεια. Σε μια πρόσφατη συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Θ. Μπέγκα του ανέφερα ότι αυτή η προσπάθεια αναζήτησης συμμάχων δεν πρέπει να αφορά μόνο το εσωτερικό της χώρας, αλλά και το εξωτερικό. Στα δύσκολα χρόνια που ο κόσμος ξενιτεύονταν στον τότε γνωστό κόσμο, οι Ηπειρώτες  πρόκοβαν και βοηθούσαν τόσο τον τόπο καταγωγής τους, όσο και τον τόπο που διέμεναν. Η συνδρομή των Ηπειρωτών ευεργετών ήταν σημαντική σε πολλές πόλεις της τότε Αυστροουγγαρίας, αλλά και της Ρουμανίας. Ακόμη και σήμερα οι αρχές αυτών των χωρών αναφέρονται στην συμβολή των Ηπειρωτών. Γι’ αυτό και θεωρώ πως όλα αυτά πρέπει να τονιστούν στην πρόταση που θα κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών. Εμείς όπως και να έχει, στηρίζουμε την υποψηφιότητα «Ιωάννινα – Ήπειρος: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Πρόκειται για ένα πανηπειρωτικό ζήτημα. Ο σχεδιασμός μπορεί να βελτιωθεί, πρέπει να ανοίξουν οι ορίζοντες».
Τη στήριξή τους εξέφρασαν από την παράταξη «Ήπειρος ανατροπή» ο Σπ. Πάικας και Β. Τσίκαρης αναφέροντας ότι θα πρέπει να στηριχτεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων ενώ ο Γιώργος Ζάψας από την Συμμαχία Ηπειρωτών, ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας απόκτησε ένα κίνητρο να αλλάξει την πόλη, τουλάχιστον από αισθητικής πλευράς καλώντας τον περιφερειάρχη να παρουσιάσει το δικό του όραμα για την περιφέρεια. 
Αρνητικά τοποθετήθηκαν ο Κ. Κωτσάντης από την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Νίκος Ζήκος από την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ