Επικαιρότητα

Οι ψηφιακές υπηρεσίες… αλλάζουν επίπεδο

Off

Οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου στην… υπηρεσία του πολίτη, ήταν το επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στα Γιάννενα την Παρασκευή. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των δημοσίων υπηρεσιών και οι εφαρμογές των «έξυπνων πόλεων», βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και αλλάζουν επίπεδο στις σχέσεις πολίτη- κράτους.

Στην Περιφέρεια

Ο υπουργός στη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη ενημερώθηκε για την περιοχή ενώ συζήτηση έγινε και για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που προετοιμάζει η Περιφέρεια.

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του, αναφέροντας ότι τον ενημέρωσε «για το τι κάνουμε στην περιοχή μας  και τι χρειαζόμαστε».

«Τον ενημέρωσα  για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας και θα είναι αρωγός μας σε ο, τι χρειαστούμε… Είναι πολλά θέματα που αν τα πάρει υπό τη σκέπη του θεωρώ ότι θα αλλάξει οριστικά σελίδα η πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και  το Υπουργείο είναι αρωγός στο έργο της Περιφέρειας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, σε όλο το επίπεδο της Διοίκησης. Συνεχίζοντας μεταξύ άλλων πρόσθεσε: Καταγράφουμε την πολύ μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην Περιφέρεια της Ηπείρου, βλέπουμε μεγάλες εταιρίες του κλάδου της τεχνολογίας, βλέπουμε να γίνονται  επενδύσεις από το εξωτερικό. Η Ήπειρος πρωτοστατεί στη μεγάλη αλλαγή που συντελείται.  Συνεπώς υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά μας για να κάνουμε πολύ μεγάλες αλλαγές και σε επίπεδο του κράτους και της οικονομίας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια της Περιφέρειας.

Στο Δημαρχείο

Τη στήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών για ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη συζήτησαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Στη συνάντηση πήραν μέρος συνεργάτες του Υπουργού, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για ψηφιακά θέματα Φώτης Βάββας και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ευάγγελος Καρβούνης.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και παρουσιάστηκε όλος ο σχεδιασμός του Δήμου για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και νέων ψηφιακών εργαλείων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών χρηματοδοτείται με το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου για  τις «έξυπνες πόλεις» και όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης θα στηριχθεί κάθε άλλη πρωτοβουλία ώστε τα Γιάννενα να αποτελέσουν πόλη-πρότυπο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Είχαμε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον κ. Πιερρακάκη για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει τα δύο τελευταία χρόνια προκειμένου να εκσυγχρονίσει το κράτος. Και είναι μεγάλες οι επιτυχίες αυτές τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για την διαχείριση της πανδημίας. Τον ευχαρίστησα για την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο και η οποία απέφερε την χρηματοδότηση με το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη νέων δράσεων. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ψηφιακή βελτίωση είναι προτεραιότητα του Δήμου μας με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για τη συνεργασία που είχαν και τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για ψηφιακό μετασχηματισμό.  «Μιλήσαμε διεξοδικά για τα σπουδαία πλάνα που έχει ο Δήμος στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και εμείς ως Υπουργείο θα είμαστε αρωγοί σ’ αυτά. Μία πρώτη ενέργεια είναι το σχέδιο για τις έξυπνες πόλεις με 3,1 εκατομμύρια για την πόλη των Ιωαννίνων. Ως Υπουργείο μπορούμε να συνεισφέρουμε ακόμη περισσότερο ώστε να κάνουμε τον Δήμο Ιωαννιτών ένα δήμο- πρότυπο για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε κι άλλες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή» υπογράμμισε ο Υπουργός.

Στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι η αυτοδιοίκηση είναι στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών και έτσι ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να απλωθεί σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.

«Η τεχνολογία είναι μέσο και μόνο μέσο. Δεν είναι ο σκοπός. Ο σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε μία σειρά από έργα ώστε να κάνουμε το κράτος να λειτουργεί καλά», κατέληξε. Ο Δήμαρχος απένειμε στον Υπουργό το μετάλλιο της πόλης κάτι που όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης τον συγκίνησε ιδιαίτερα.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου