Επικαιρότητα

Διευρυμένος ρόλος μπροστά στον μετασχηματισμό του εγκλήματος

Off

Δεδομένη είναι και η διεύρυνση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, όπως όμως και η ικανότητά της, να ανταπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις, όπως είναι ο μετασχηματισμός του εγκλήματος, αλλά και ο έλεγχος τήρησης των μέτρων για την πανδημία, όπως ανέφερε χθες από τα Γιάννενα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτ. Οικονόμου.

Το έγκλημα μετασχηματίζεται και αλλάζει διαρκώς, διεθνοποιείται μέσα από κανάλια επικοινωνίας που δημιουργούνται συνεχώς και σε αυτό το επίπεδο η χώρα και η ΕΛ.ΑΣ όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου προσπαθεί να αναπτύξει και να ενισχύσει διεθνείς συνεργασίας για την κοινή αντιμετώπιση της διεθνούς εγκληματικότητας.

Το μοντέλο αυτό άλλωστε επιχειρείται τα τελευταία χρόνια στην περιφέρεια της Ηπείρου και σε σχέση με τη γειτονική Αλβανία όπως ανέφερε, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, και το επίπεδο της διασυνοριακής συνεργασίας να διευρύνεται συνεχώς. «Είναι γεγονός, ότι στην Ήπειρο η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια σε σχέση με την εγκληματικότητα από την Αλβανία και αυτό προσπαθούμε να το διατηρήσουμε και να το κάνουμε ακόμη καλύτερο. Η ΕΛ.ΑΣ όμως επαγρυπνά συνεχώς και για το κομμάτι της εθνικής ασφάλειας, που την αφορά και σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

1.900 συνεργεία ελέγχου

καθημερινά στο δρόμο

Η ΕΛ.ΑΣ κλήθηκε από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι και σήμερα, να αναλάβει έναν πολυσύνθετο και δύσκολο ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας στη χώρα.  Ο κ. Οικονόμου αφού απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν το συντομότερο, καθώς αποτελεί απόδειξη της ατομικής και της κοινωνικής ευθύνης, πρόσθεσε, πως η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τήρησης των μέτρων. «Καθημερινά, 8.000 αστυνομικοί, με 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, όχι με τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά για να εμπεδωθεί η αναγκαιότητα της εφαρμογής τους, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Έχουμε ανάγκη ως κοινωνία και ως οικονομία, να μείνουμε ανοιχτοί και να μην ξανακλείσουμε, ειδικά τώρα που έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα μπροστά μας, για να φτάσουμε στην έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου