Επικαιρότητα

Προσήλωση στις αρχές της διασφάλισης ειρήνης και σταθερότητας

Off

Σταθερή και προσηλωμένη στις αρχές της διασφάλισης της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενισχύοντας συνεχώς την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων, παραμένει η Ελλάδα, όπως ανέφερε από τα Γιάννενα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής.

Με την Τουρκία και τον πρόεδρο Ερντογάν, να εκτοξεύει για πολλοστή φορά απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, επιχειρώντας να εργαλειοποιήσει το προσφυγικό ζήτημα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επιβουλή της εθνικής κυριαρχίας. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η Ελλάδα ήταν και παραμένει μία χώρα αυστηρά προσηλωμένη στην ειρήνη και σταθερότητα, ενισχύοντας και διευρύνοντας τις διεθνείς συνεργασίες, παράλληλα όμως συνέστησε ψυχραιμία στην πλευρά της Τουρκίας, λέγοντας πως από τις αντιδράσεις της, αποδεικνύεται, ότι λαμβάνει τα μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική πλευρά.

«Είναι πολύ σημαντικό να ενισχύσουμε περαιτέρω τις διεθνείς συνεργασίες και τις συμμαχίες μας. Παραμένουμε μία δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και συνεχίζουμε με μπροστάρη των Πρωθυπουργό και σε στενή συνεργασία με το υπ. Εξωτερικών, να ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Προσπαθούμε μετά από χρόνια, να εξασφαλίσουμε όσα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για να βρίσκονται πάντα στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και πιστεύω ότι το καταφέρνουμε. Οι αντιδράσεις και η συμπεριφορά της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό αποδεικνύει, ότι λαμβάνει τα μηνύματα. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους. Με τις συνεργασίες και με γνώμονα πάντα την ειρήνη και τη σταθερότητα μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Για οτιδήποτε άλλο, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα», ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου