Επικαιρότητα

Στο τραπέζι μπαίνουν δύο σημαντικά έργα

Off

Σε συνάντηση που θα γίνει εντός των ημερών στο γραφείο του κ. Πέτσα στην Αθήνα, θα ξεκαθαριστεί οριστικά το ζήτημα της προώθησης δύο σημαντικών έργων στην Ήπειρο, που τέθηκαν υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών από τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Κανείς εκ των δύο δε θέλησε να αποκαλύψει στις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά τη συνάντησή τους, το περιεχόμενο των δύο θεμάτων, που μπαίνουν σε προτεραιότητα πλην όμως, το ένα αφορά σίγουρα στα όρια του δήμου Ιωαννιτών, ενώ το δεύτερο έχει ευρύτερο γεωγραφικό και χωροταξικό φάσμα.

Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τον κ. Πέτσα για τα τρέχοντα ζητήματα με τον αναπλ. υπουργό να επικεντρώνεται στα χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τα οποία θα υπάρξει επίσκεψη του περιφερειάρχη στο υπουργείο προκειμένου να εξεταστούν σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες.

Ο Αλ. Καχριμάνης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον υπουργό για την θετική του ανταπόκριση ενώ ο κ. Πέτσας προανήγγειλε τη νέα συνάντηση στην Αθήνα και το ότι θα τεθούν επί τάπητος δύο σημαντικά θέματα για την Ήπειρο.

«Πράγματι συζητήσαμε θέματα που αφορούν την περιφέρεια, με έμφαση στα αναπτυξιακά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, είτε αφορούν δράσεις αστικής αναζωογόνησης, είτε θέματα οδοποιίας.

Και πιστεύω ότι μετά την επίσκεψη του περιφερειάρχη στο γραφείο μου τις επόμενες ημέρες, να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε κάποια πράγματα και να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις τις ερχόμενες 15 ημέρες. Είμαστε πιστεύω σε ένα καλό δρόμο για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την περιφέρεια, να τα δρομολογήσουμε. Ανακοινώσεις λοιπόν σε λίγες ημέρες».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη αντιπεριφερειάρχες, ο εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου