Επικαιρότητα

Στην επικαιρότητα οι συνθήκες εργασίας των διανομέων

Off

Στο προσκήνιο επανέφεραν τα πρόσφατα ατυχήματα και δυστυχήματα με θύματα, διανομείς που εργάζονται στην εστίαση ή σε εταιρείες ταχυμεταφορών, την επικινδυνότητα του επαγγέλματος και την ανάγκη λήψης και τήρησης σε πρακτικό και όχι σε θεωρητικό επίπεδο των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας.

Πρόσφατο είναι το τραγικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα έναν 47χρονο που παρασύρθηκε από Ι.Χ όπως και ο σοβαρός τραυματισμός ενός 20χρονου διανομέα στον Βόλο, επίσης σε τροχαίο, ενώ και στα Ιωάννινα τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ένα ακόμη τροχαίο με τραυματισμό του διανομέα.

Το Σωματείο Επισιτισμού και Τουρισμού σε μία κινητοποίηση το πρωί της Τρίτης θέλησε να επαναφέρει στην επικαιρότητα την επικινδυνότητα των συνθηκών εργασίας για τους διανομείς με τον πρόεδρο του Σωματείου Δημ. Ροσιλόβαλη, να αποδίδει πέραν των άλλων αιτιών και συνθηκών, τα ατυχήματα και δυστυχήματα και στην εντατικοποίηση της δουλειάς και των απαιτήσεων των εργοδοτών. «Όταν υπάρχουν συνάδελφου που δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια και με εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να τον αγοράσουν, ενώ είναι υποχρέωση του εργοδότη, δε χρειάζεται να αναζητούμε αλλού τις ευθύνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ