Χωρίς κατηγορία

Κόβονται άμεσα 25 πλατάνια στο παραλίμνιο

Off

Σοκαριστική είναι η έκθεση του Δασαρχείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ιωαννιτών, για την εξάπλωση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, που έχει προσβάλει δεκάδες αιωνόβια δένδρα στο παραλίμνιο των Ιωαννίνων.

Μετά τις κοπές 10 πλατάνων τον περσινό χειμώνα από την πλ. Μαβίλη και την Κυρά Φροσύνη, έως τη Νότια Πύλη του Κάστρου, η έκθεση που συνιστά και πρόταση που θα εφαρμοστεί άμεσα προβλέπει την άμεση κοπή 15 ακόμη πλατάνων που φέρουν την ασθένεια, αλλά και δέκα ακόμη που δεν έχουν νοσήσει, αλλά γειτνιάζουν με τα άρρωστα πλατάνια και για να αποτραπεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας κρίνεται σκόπιμη η κοπή και αυτών!

Οι εργασίες κοπής και απομάκρυνσης των πλατάνων προτείνεται να ξεκινήσουν άμεσα, κάτι που πιθανότατα θα γίνει από σήμερα Πέμπτη, με την Τροχαία Ιωαννίνων να έχει ενημερωθεί, ώστε να μεριμνήσει για τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλίμνια οδό Διον. Φιλοσόφου.

Στην ίδια έκθεση επίσης προτείνεται και η άμεση κοπή και απομάκρυνση δύο άρρωστων πλατάνων στην περιοχή της Ανατολής.

Η αντικατάσταση

Το επόμενο βήμα είναι η αντικατάστασή των αιωνόβιων πλατάνων, που έχει ήδη ξεκινήσει με τη φύτευση εφτά πλατανοειδών σφενδάμων στην παραλίμνια οδό, που προτείνεται να συνεχιστεί, παράλληλα όμως και με τη φύτευση και άλλων δένδρων, όπως βελανιδιές που επίσης μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου