Πολιτισμός

Με συνεργασίες και εξωστρέφεια το Δημοτικό Θέατρο

Off

Την απαρχή μίας νέας προσπάθειας που περιλαμβάνει και το όραμα του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Χάρη Πεχλιβανίδη, αποτελεί για το ΔΗΠΕΘΕ, η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ενός κύκλου εκδηλώσεων, που ξεκινούν σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν στις 15 Δεκεμβρίου.

Μία προσπάθεια να φυσήξει στο ΔΗΠΕΘΕ και γενικότερα στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης ένας αέρας ανανέωσης, με κύρια χαρακτηριστικά τη συνεργασία και την εξωστρέφεια, με το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής, που όπως ανέφερε ο κ. Πεχλιβανίδης είναι ισχυρό.

Ο κύκλος εκδηλώσεων είναι αφιερωμένος στο τρίπτυχο «Γυναίκα – Ισότητα – Ελευθερία» με τον κ. Πεχλιβανίδη να τονίζει πως το θέατρο πρέπει να είναι κοντά και να ασχολείται με τα κοινωνικά ζητήματα, ανεξάρτητα από το εάν αυτά έρχονται στο προσκήνιο με ένταση ανά περιόδους.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Χριστίνα Κωτσαντή είχε παρουσιάσει νωρίτερα τον κ. Πεχλιβανίδη, σημειώνοντας πως ο στόχος της διοίκησης είναι το θέατρο να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Ο κ. Πεχλιβανίδης στάθηκε ακόμη στον αέρα ανανέωσης ως μία γενικότερη τάση στον καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα, παρέπεμψε τους φίλους του θεάτρου στη νέα ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ και στο νέο λογότυπο και ανακοίνωσε επιπλέον νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες.

«Το θέατρο μας αλλάζει, γιατί η τέχνη μάς φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας και εμείς έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε δημιουργώντας αμφιβολίες και ερωτήματα για όσα διακυβεύονται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πεχλιβανίδης.

Το πρόγραμμα

Ακολούθησαν σύντομες εισηγήσεις εκπροσώπων των ομάδων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ, για τις παραστάσεις που έχουν ετοιμάσει, με την πρεμιέρα να γίνεται σήμερα με την παράσταση «Η γυναίκα της Ζάκυνθος» σε σκηνοθεσία Γ. Μπακόλα και την ερμηνεία της Όλγας Παππά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19-21 Νοεμβρίου στις 21:00 (Καμπέρειο Θέατρο): «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπακόλα.

23 & 30 Νοεμβρίου στις 18:30 (Καμπέρειο Θέατρο): «Εφηβεία σε κουτιά» από το Θέατρο Κύκλος.

23 & 25 Νοεμβρίου στις 19:30 (Καμπέρειο Θέατρο): «Η γυναίκα λύκαινα» από την Ομάδα Κράμα.

23 & 25 Νοεμβρίου στις 20:30 (Καμπέρειο Θέατρο): «Άπολις» από τη Σχολή Χορού Αριστέα Λίτου.

25 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου στις 19:00 (Φουαγιέ Πνευματικού Κέντρου): «Μια γυναίκα παρουσιάζεται» από το Θέατρο Ακτίνα.

26 Νοεμβρίου στις 21:00 (Καμπέρειο Θέατρο): Προβολή ταινίας «Η τιμή της αγάπης» της Τώνιας Μαρκετάκη.

27 Νοεμβρίου στις 18:00 & 28 Νοεμβρίου στις 11:00 (Καμπέρειο Θέατρο): «Τα παραμυθαλήθεια, Αλία» από το Κουκλοθέατρο Μαρμίτα.

1 & 2 Δεκεμβρίου στις 20:00 (Μέκειο Ίδρυμα Οικοτροφείο): «Την Αλίκη τη μικραίνει ο φόβος από τη Ζώνη 39°– 20°.

3 Δεκεμβρίου στις 21:00 (Καμπέρειο Θέατρο): Προβολή ταινίας «Ο Ιωάννης ο βίαιος» της Τώνιας Μαρκετάκη.

4 Δεκεμβρίου στις 16:00 και 11 Δεκεμβρίου στις 16:00 (Παλιό Πανεπιστήμιο): «Soft power in a Matrixial World» από την A priori Dance Co.

4 & 11 Δεκεμβρίου στις 17:00 (Παλιό Πανεπιστήμιο): «Σινεράιδες, εγώ και η μητέρα μου» από τη Θεατρική Συμπαιγνία.

5 Δεκεμβρίου στις 11:00 (Καμπέρειο Θέατρο): «Ένα παιδί, ένας δάσκαλος και ένα βιβλίο μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο» από το Κουκλοθέατρο Βυσσινόκηπος.

5 & 12 Δεκεμβρίου στις 18:00 (Καμπέρειο Θέατρο): «Οι μύγες» από την Ομάδα Τέχνης Αφηγηματικός Νους.

5 & 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 (Καμπέρειο Θέατρο): «Γυναίκα, η φωνή της κίνησης» από τη Σχολή χορού Γιάννα Νέσση.

11 Δεκεμβρίου στις 18:00-22:00 & 12 Δεκεμβρίου στις 11:00-15:00: Παράσταση δημιουργικής γραφής με την Κική Σαραντέα και τον Νίκο Σφαιρόπουλο, σε συνεργασία με το εργαστήριο δημιουργικής γραφής Altostrastus.

15 Δεκεμβρίου (Καμπέρειο Θέατρο): 9ο Γενικό Λύκειο Καρδαμιτσίων.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ανανεωμένη ενημερωτική ιστοσελίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (www.dipetheioannina.gr).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου