Τελευταία Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;
Δημιουργείται Κέντρο για τα αγγειακά εγκεφαλικά
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 10:06
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Νοεμβρίου 2021
Εκδηλώσεις

Δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ξεναγήθηκαν στα Γιάννενα

Off

Μία ολοκληρωμένη εικόνα του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα», με πλούσιες εμπειρίες, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που ειδικεύονται στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ και τη γαστρονομία, κατά τη διαμονή τους στην πόλη.

Με οδηγό τους πιστοποιημένο ξεναγό, οι προσκεκλημένοι του δήμου Ιωαννιτών,  περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο, τα γραφικά σοκάκια του κάστρου, αλλά και στους σύγχρονους πεζόδρομους κι επισκέφτηκαν την Μητρόπολη, οθωμανικά μνημεία και την Εβραϊκή Συναγωγή, γνωρίζοντας την πολυπολιτισμική ταυτότητα του τόπου.

Ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Ιτς Καλέ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αργυροτεχνίας κι εντυπωσιάστηκαν από τα μοναδικά φυσικά επιτεύγματα, τις αξιοθαύμαστες αποχρώσεις και την εκπληκτική τοποθεσία του Σπηλαίου Περάματος.

Απόλαυσαν έναν χαλαρό περίπατο στο νησί, επισκέφθηκαν το Μουσείο του Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου, τα μοναστήρια Φιλανθρωπηνών και Ντίλιου και γνωρίστηκαν με επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα είχε και η γαστρονομία. Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν ξεχωριστά εστιατόρια της πόλης, δοκίμασαν εκλεκτά τοπικά πιάτα, κρασιά και τσίπουρο, συζήτησαν με τους ιδιοκτήτες και τους σεφ για τη νέα μαγειρική έκφραση της πόλης. Κατά την επίσκεψη τους μάλιστα στο Νησί, τούς περίμενε μία έκπληξη, καθώς νέοι σεφ μαγείρεψαν μαζί τις καραβίδες της λίμνης. Επίσης, συμμετείχαν ενεργά σε μαθήματα παρασκευής νόστιμων παραδοσιακών φαγητών και συμβουλών για την εκτέλεση αυθεντικών συνταγών, όπως κασιόπιτα και «άνοιγμα» φύλλου για πίτες.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μία ευχάριστη βόλτα γύρω από τη λίμνη με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου