Επικαιρότητα

Να καταγραφεί ο αληθινός πληθυσμός της πόλης

Off

Το μέγιστο δυνατό στη συμμετοχή των πολιτών στην απογραφή  επιδιώκει και αυτή τη φορά ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως έκανε άλλωστε και τις προηγούμενες απογραφές.

Η απογραφή του αληθινού πληθυσμού μίας πόλης επηρεάζει και τις χρηματοδοτήσεις ενός Δήμου όπως είναι των Ιωαννίνων και παράλληλα δίνει και μία πραγματική εικόνα της ζωής στις πόλεις ανά τη χώρα.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία ήδη έχει κάνει συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και είναι σε συνεχή συνεργασία με την Στατιστική Υπηρεσία.

Στην επιτροπή μετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρασκευή Τσίλη, Σπύρος Γκίζας και Λάζαρος Νάτσης και συντονίζεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε την Τρίτη το πρωί, βασικός σκοπός είναι να κινητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να απογραφούν στον τόπο που ζουν και εργάζονται.

Ο πληθυσμός του Δήμου Ιωαννιτών με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011 ανέρχεται στις 112 χιλιάδες.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει το έργο της Στατιστικής. Στόχος είναι ο Δήμος μέσω της απογραφής να αυξήσει τον πληθυσμό. Από τον πληθυσμό δεν εξαρτάται μόνο η χρηματοδότηση του Δήμου, αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του κράτους για κάθε περιοχή. Ζητούμε λοιπόν από τους πολίτες να απογραφούν. Να απογραφούν στον τόπο που ζουν και εργάζονται» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Η Δημοτική Σύμβουλος Παρασκευή Τσίλη από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» απεύθυνε κάλεσμα προς όλους να μετέχουν στην απογραφή την οποία χαρακτήρισε κορυφαία διαδικασία. «Τα στοιχεία της απογραφής χρησιμοποιούνται προς όφελος της αυτοδιοίκησης και προς όφελος των πολιτών. Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνει η απογραφή στην πραγματική τους κατοικία, εκεί όπου ζουν και εργάζονται» ανέφερε η κ. Τσίλη.

Ο Σπύρος Γκίζας εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ανέφερε ότι η απογραφή έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη δεκαετία. «Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσα περισσότερα θα είναι τα χρήματα από το κράτος. Χρήματα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας αλλά και για την ενίσχυση των υποδομών και όλων των δομών. Είναι μια διαδικασία που βοηθά να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο» τόνισε ο κ. Γκίζας.

Ο Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην απογραφή.

«Η διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουν και να απογραφούν στον τόπο που ζουν. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να γίνει μία ουσιαστική και πραγματική απογραφή», κατέληξε ο κ. Νάτσης.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου