Επικαιρότητα

Προχωρά η διαδικασία παραχώρησης του παλιού πανεπιστημίου

Off

Στην αναμονή των επόμενων σταδίων διαβούλευσης βρίσκεται η υπόθεση αξιοποίησης του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε γνώση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή του εγγράφου της ΕΤΑΔ που αφορά στην παραχώρηση του κτιρίου της οδού Δομπόλη το οποίο και παραχωρείται στο Δήμο με συμβολικό μίσθωμα έξι χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Σκοπός της παραχώρησης είναι η στέγαση υπηρεσιών του Δήμου, νομικών του προσώπων καθώς και η εξυπηρέτηση προγραμματικών συμβάσεων που μπορεί να συνάψει ο Δήμος με φορείς της πόλης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ η δυνατότητα αξιοποίησης είναι ευρύτατη και επανέλαβε ότι θα είναι διακριτός ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην αξιοποίηση του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμα αμέσως μετά την υπογραφή της παραχώρησης με την ΕΤΑΔ θα συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να συζητηθεί εκτενώς η χρήση του κτιρίου.

Η Τ. Καλογιάννη

Στην τοποθέτησή της η Τ. Καλογιάννη από την παράταξη Ιωάννινα 2023, για το θέμα της Δομπόλη, ζήτησε να γίνει μία ολοκληρωμένη συζήτηση με προγραμματισμό των μελετών που απαιτούνται. Όπως είπε:

«Η παράταξή μας έχει την ακόλουθη θέση:

Ο Δήμαρχος ζήτησε για συγκεκριμένη χρήση το ακίνητο και η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε.

Το ακίνητο δυστυχώς δεν παραχωρείται κατά πλήρη κυριότητα, παρά μόνο για χρήση.

Είναι θετικό, όμως το γεγονός ότι μισθώνεται με το συγκεκριμένο ενοίκιο στον Δήμο, έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γιατί κτίριο στη θέση αυτή, ωφέλιμης επιφανείας 6.500m2 περίπου, θα ήταν ευτύχημα αν ενοικιαζόταν με μηνιαίο μίσθωμα μικρότερο από 14.000€, δηλ. ετησίως 168.000€.

Η σημερινή συζήτηση δεν είναι κρίσιμη για το θέμα. Αυτή θα γίνει εάν η δημοτική αρχή επιλέξει να ακούσει τη γνώμη και των άλλων παρατάξεων για την αξιοποίησή του. Τότε, όμως, οφείλει να προσκομίσει:

– Τεχνική μελέτη για τη χρήση που το ζήτησε ή που τώρα προτείνει.

– Χρηματοοικονομική μελέτη για το κόστος και την αναμενόμενη ωφέλεια από τις κατασκευαστικές εργασίες που είναι απαραίτητες για τη χρήση με την οποία προτίθεται να αξιοποιήσει το κτίριο καθώς και τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης.

– Τις υπόλοιπες μελέτες (κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές, κτλ) που πρέπει να συνοδεύουν το επόμενο στάδιο της αξιοποίησης του κτιρίου.

– Αν δεν υπάρχουν, έστω και σε πρωτόλεια μορφή τα ανωτέρω, η συζήτηση για το θέμα θα είναι άσκοπη.

Μέχρι τότε, η παράταξή μας ψηφίζει ναι στους βασικούς όρους που έθεσε η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. για την μίσθωση του ακινήτου, πλην όμως επιφυλάσσεται για τη χρήση που αναφέρεται στην εισήγηση».

Κάρτες για τα λεωφορεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια συνεδρίαση ενέκρινε τη σύναψη και υπογραφή σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την επιδότηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στις 92 χιλιάδες ευρώ και όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι δέκα μήνες από την υπογραφή της, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Με την επιχορήγηση από το Δήμο το κόστος της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών μειώνεται από τα 35 στα 25 ευρώ.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ