Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 11:05
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Πολιτικό πρόσημο στην αποχώρηση από το δημοτικό συμβούλιο

Off

Πολιτικά χαρακτηριστικά απέδωσε στην απόφαση της παράταξης να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, ο Θωμάς Μπέγκας, αναλύοντας τους λόγους αυτούς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης.

Η αποχώρηση ωστόσο της παράταξης και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε, αφού πρώτα ο επικεφαλής της κ. Μπέγκας τοποθετήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στο συμβούλιο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις άλλες παρατάξεις, ενώ η Τατ. Καλογιάννη, επιτέθηκε με σφοδρότητα σε βάρος του κ. Μπέγκα, δείχνοντας ίσως για πρώτη φορά, ότι η περίοδος των καλών σχέσεων που είχαν, όπως φαινόταν τουλάχιστον στα μείζονα θέματα στο δημ. συμβούλιο απέναντι στη δημ. αρχή, έχει περάσει στο παρελθόν, μπαίνοντας σιγά – σιγά στη νέα προεκλογική περίοδο για τις εκλογές του 2023.

Ο κ. Μπέγκας στη συνέντευξη Τύπου, έχοντας στο πλευρό του, τους δημ. συμβούλους της παράταξης έκανε λόγο για μία συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

«Από τη μια οι χοροί καλά κρατούν, οι διάφορες εκδηλώσεις και συναθροίσεις στις δημοτικές αίθουσες διαδέχονται η μία την άλλη, με πρωταγωνιστές σε πολλές απ’ αυτές τον ίδιο τον δήμαρχο, από την άλλη οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης», ανέφερε.

Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα», πρόσθεσε ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε πλήρη εκφυλισμό έχει περιέλθει και η λειτουργία των λοιπών συλλογικών οργάνων του δήμου, όπως η Οικονομική Επιτροπή, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνεδρίαση δια περιφοράς που διεξήχθη τη Δευτέρα.

«Στο ίδιο πλαίσιο, του εκφυλισμού δηλαδή της λειτουργίας των οργάνων του δήμου και των νομικών του προσώπων, αναφέρω και το γεγονός ότι συστηματικά λαμβάνουμε εισηγήσεις την τελευταία στιγμή, καθώς επίσης και το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή κατατίθεται προς συζήτηση σημαντικός αριθμός θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

«Η παράταξή μας αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τον βαθιά αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα νομοθετήματα περί covid, καθώς και τα νομοθετήματα Θεοδωρικάκου. Θα συνεχίσουμε όμως να είμαστε δυναμικά παρόντες, σε επαφή με την κοινωνία, το μοναδικό κριτή όλων μας», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.

Η επίθεση  της Τατ. Καλογιάννη

Για υποβάθμιση του ρόλου και του θεσμού του δημ. συμβουλίου και για προσβολή των συναδέλφων συμβούλων, κατηγόρησε τον κ. Μπέγκα, η Τατ. Καλογιάννη, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της παράταξης.

«Καταρχάς σε όλες τις διαδικασίες, πολύ περισσότερο στο δημοτικό συμβούλιο, ή είσαι παρών, εκφράζεις τις θέσεις σου και καταθέτεις τις προτάσεις σου ή απέχεις. Απέχω, σημαίνει, μία λέξη και φεύγω.

Οτιδήποτε διαφορετικό είναι υποβάθμιση και του θεσμού και των συναδέλφων που θα καθίσουν 7 και 8 ώρες και θα κουβεντιάσουν θέμα -θέμα, λέξη – λέξη ό,τι η ημερήσια διάταξη ορίζει.

Αυτή η κατάσταση (αν όχι παράσταση) Ελισάφ – Μπέγκα, ή Μπέγκα – Ελισάφ δεν αντέχεται άλλο. Από την αρχή της θητείας υπομένουμε πότε θα εκτονωθούν για να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση και κάθε διαδικασία», ανέφερε η κα Καλογιάννη, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Σώματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ