Αθλητικά

Σπουδαίο ντέρμπι για ΠΑΣ στην επιστροφή Γιαννίκη

Off

Μία σπουδαία αναμέτρηση φιλοξενείται σήμερα (19.30) στους «Ζωσιμάδες» για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, να υποδέχεται την ΑΕΚ.

Οι Γιαννιώτες που έχουν κάνει μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη, υποδέχονται την ομάδα του Αργ. Γιαννϊκη, προερχόμενοι από το εκκωφαντικό 0-5 επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη, θα βρουν απέναντί τους την ομάδα του πρώην προπονητή τους, Αργ. Γιαννίκη, που ξεκίνησε εντυπωσιακά με τρεις σερί νίκες, όμως στα δύο τελευταία παιχνίδια μετρά μία ήττα και μία ισοπαλία, έχοντας δεχθεί σε αυτά, πέντε τέρματα.

Η ομάδα του Ηρ. Μεταξά διαθέτει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, έχοντας δεχθεί μέχρι στιγμής μόλις έξι γκολ σε 10 αγωνιστικές με την πεντάδα της άμυνας να είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη της Σούπερ Λίγκα και πιο φορμαρισμένη, ωστόσο η αμυντική προσήλωση είναι συλλογική δουλειά που ξεκινά από τους επιθετικούς.

Στα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία της βελτίωσης του φετινού ΠΑΣ, ο τρόπος με τον οποίο έφτασε στις δύο τελευταίες νίκες με Παναιτωλικό και Άρη, πετυχαίνοντας οκτώ γκολ, χωρίς να δεχθεί κανένα, δείχνοντας πως έχει βρει τη λύση στο σκοράρισμα.

Ο ΠΑΣ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του, σε βαρύ γήπεδο από τη συνεχή βροχόπτωση, κάτι που αναμένεται να παίξει ρόλο αφού προβλέπονται παρόμοιες συνθήκες να επικρατήσουν και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στην πόλη, επομένως, θα είναι ένα ερώτημα, η εικόνα του αγωνιστικού χώρου, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο ανάπτυξης των ομάδων.

Αγωνία για Γκαρντάφσκι

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει ο Ηρ. Μεταξάς τον Γκαρντάφσκι, για να δει αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, με τον γερμανοπολωνό, να μην προπονείται ούτε χθες, αλλά να έχει χάσει τις περισσότερες προπονήσεις της εβδομάδας, λόγω ίωσης. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί, τότε ο κ. Μεταξάς θα έχει να επιλέξει μεταξύ των Μορέιρα , Λώλη ή Μπρένερ, που προέρχεται από τραυματισμό πάντως, με φαβορί τον πρώτο, που όμως είναι επιρρεπής στην αμυντική τακτική.

Κατά τα λοιπά, δεν αναμένονται εκπλήξεις στο βασικό σχήμα που θα είναι το ίδιο με αυτό του «Βικελίδης», με τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργα, Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι (ή Μορέιρα), Μιλιντσεάνου και Περέα.

Θα «χτυπήσει»

στο βάθος της άμυνας

Ο Ηρ. Μεταξάς δεν αποκάλυψε τα πλάνα του στη συνέντευξη της Πέμπτης, είναι προφανές όμως, ότι η τακτική της ομάδας δε θα αλλάξει, αφού κιόλας αποδίδει άριστα. Η ΑΕΚ φάνηκε αρκετά ευάλωτη στην άμυνα στα παιχνίδια με Απόλλωνα και Ολυμπιακό, με το κέντρο της άμυνας να έχει αργές επιστροφές και να δέχεται με ευκολία πέντε τέρματα στα παιχνίδια αυτά.

Εκδρομές Γιαννιωτών

από όλη την Ελλάδα!

Η κίνηση των εισιτηρίων για την σημερινή αναμέτρηση δεν παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση, όπως ίσως θα περίμενε κάποιος, μετά τη νίκη του ΠΑΣ επί του Άρη και ότι φιλοξενεί σήμερα μία μεγάλη ομάδα. Οι περιορισμοί άλλωστε είναι δεδομένοι για όλους, αφού στους ενήλικους επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, ενώ με αρνητικό rapid test έχουν δικαίωμα εισόδου τα παιδιά 13-17 ετών και με αρνητικό self test τα παιδιά έως και την ηλικία των 12 ετών.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι τα εισιτήρια για τις Θύρες 9 και 10 αντίστοιχα είναι αυτά που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση, με τους συνδεσμίτες οπαδούς του ΠΑΣ να δίνουν ραντεβού στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα, ενώ πολλές είναι και οι ανακοινώσεις από οπαδικά γκρουπ του ΠΑΣ από όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιούν εκδρομές για τον αγώνα της ομάδας τους. Έτσι, σχετικές ανακοινώσεις για εκδρομές στα Γιάννενα για το παιχνίδι έχουν γίνει από γκρουπ φιλάθλων του ΠΑΣ από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, τη Λευκάδα, την Κοζάνη, ενώ αρκετοί αναμένεται να είναι και οι φίλαθλοι του ΠΑΣ και του ποδοσφαίρου γενικότερα από την Ήπειρο, που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια και θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι από τις κερκίδες.

Η επιστροφή του Γιαννίκη

Ο Αργ. Γιαννίκης από την άλλη, θέλοντας και μη, είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης πριν τουλάχιστον από αυτήν, στην πρώτη του επιστροφή στην πόλη και το γήπεδο που καθοδήγησε τεχνικά τον ΠΑΣ τα δύο προηγούμενα χρόνια. Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ, όπως έχουν κάνει και με άλλους προπονητές ή κα παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα, είναι βέβαιο, ότι θα χειροκροτήσουν θερμά τον έλληνα τεχνικό, κάτι που το αξίζει άλλωστε, όμως από το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα και μέχρι τη λήξη, ο Γιαννίκης θα είναι αντίπαλος του ΠΑΣ.

Ο Έλληνας τεχνικός στη συνέντευξη που παραχώρησε και αυτός την Πέμπτη, ρωτήθηκε για την επιστροφή του στα Γιάννενα, αλλά και για την φετινή ομάδα του ΠΑΣ, λέγοντας, ότι περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία φορμαρισμένη ομάδα, που διαθέτει επιπλέον και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήαμτος.

«Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τον ΠΑΣ θα γυρίσω σε μια πόλη που έχω μόνο φίλους. Θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά. Τώρα κοιτάω μόνο τους τρεις βαθμούς για την ΑΕΚ.

Έχει βάλει και τη σφραγίδα του ο Μεταξάς. Είναι σε καλή φάση στα τελευταία παιχνίδια και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δεν είναι παιχνίδι μεταξύ Γιαννίκη – Μεταξά αλλά ένα ματς ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Ο ΠΑΣ έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, σκοράρει τελευταία με ευκολία, έχει καλό transition και μαζί με τα στημένα είναι τα δυνατά του στοιχεία», ανέφερε ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Το μεγάλο ντέρμπι

στην Τούμπα

Η αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Άρης στην Τούμπα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής, που περιλαμβάνει αναλυτικά τα εξής παιχνίδια:

Σάββατο 27 Νοεμβρίου

Αστ. Τρίπολης – Ατρόμητος 17.15

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΚ 19.30

Απ. Σμύρνης – Λαμία 19.30

Κυριακή 28 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός – Βόλος 15.00

ΟΦΗ – Ιωνικός 15.00

ΠΑΟΚ – Άρης 19.30

ΠΑΟ – Παναιτωλικός 19.30

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ