Επικαιρότητα

Ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας με τη Σλοβακία

Off

Ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας του δήμου Ιωαννιτών, με την πόλη Ντόλνυ Κουμπίν, με τις δύο πόλεις να έχουν ήδη προλειάνει το έδαφος για την αδελφοποίησή τους, που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Άνοιξη.

Η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στη Σλοβακία και περιελάμβαναν μία έκθεση ζωγραφικής και προβολή ταινίας στο πνευματικό Κέντρο.

Στο πλαίσιο της «Ημέρας της Σλοβακίας στα Ιωάννινα 2021», το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε το Δημαρχείο, αντιπροσωπεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, αποτελούμενη από την Πρόξενο κα Petra Prosňanská, τον αντιδήμαρχο της πόλης Ντόλνυ Κουμπίν (Dolný Kubín) κ. Matúš Lakoštík και τον διευθυντή του Λυκείου Pavla Országha Hviezdoslava κ. Peter Strežo.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Ελένη Ακονίδου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα τουρισμού, παιδείας, οικονομίας, πολιτισμού και άλλων κοινών πεδίων συνεργασίας. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Πήχας, οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση του δήμου Ιωαννιτών με τον δήμο Ντόλνυ Κουμπίν, μια ιστορική πόλη στη βόρεια Σλοβακία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, τον επόμενο Απρίλιο ο δήμαρχος Ιωαννίνων αναμένεται να μεταβεί στη Σλοβακία για την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι η αδελφοποίηση αυτή δεν θα είναι τυπική, αλλά ουσιαστική με κοινές ενέργειες και δράσεις.

Η αντιδήμαρχος Ελένη Ακονίδου χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ως μια ευκαιρία να γνωρίσει το Γιαννιώτικο κοινό τον πολιτισμό της Σλοβακίας.

Πρόσκληση στους Γιαννιώτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις απηύθυνε η Πρόξενος της Σλοβακικής Δημοκρατίας, η οποία μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της Πρέσβη της Σλοβακίας στην Αθήνα κας Iveta Hricova.

Από την πλευρά του ο κ. Lakoštík αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία της πόλης του με αυτή των Ιωαννίνων, η οποία ενισχύεται από τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει το Λύκειο Pavla Országha Hviezdoslava με το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου