Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 01:45
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Μεγάλη αντιπαράθεση για το Β’ Κλειστό

Off

Μεγάλη αντιπαράθεση έγινε στο δημ. συμβούλιο για την πρόβλεψη του τεχνικού προγράμματος του 2022, για τη δέσμη αθλητικών παρεμβάσεων με προϋπολογισμό 1,3 εκ. ευρώ την περιοχή του Βοτανικού.

Η πρόταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Βοτανικού και συγκεκριμένα τέσσερα γήπεδα μπάσκετ εκ των οποίων τα δύο θα στεγαστούν με την κατασκευή ειδικού στεγάστρου τύπου μπαλονιού. Επίσης δημιουργείται χώρος πρασίνου και αναψυχής ο οποίος περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ομάδας υπαίθριου εξοπλισμού εκγύμνασης, καθώς και χώρο στάθμευσης. Η πρόταση αναφέρεται στην ίδια περιοχή, όπου επρόκειτο να ανεγερθεί το Β’ Κλειστό, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Αρλέτο να τονίζει, ότι από τη ΓΓΑ έχει γίνει σαφές, ότι ένα τέτοιο έργο δεν υπάρχει πρόθεση να χρηματοδοτηθεί.

Ωστόσο, η δημ. αρχή δέχθηκε σφοδρή κριτική γιατί απεμπολεί τη διεκδίκηση του Β’ Κλειστού, όπως ανέφεραν στελέχη της αντιπολίτευσης, επικαλούμενα τις αποφάσεις του δημ. συμβουλίου για την παραχώρηση της έκτασης το 2019 στη ΓΓΑ.

«Δεν υπήρξε ποτέ απόφαση ένταξης αυτού του έργου. Δεν γίνεται να περιμένουμε χρόνια και ο χώρος αυτός, μέσα στην αστική περιοχή, να παραμένει εγκαταλελειμμένος. Η παρέμβαση που σχεδιάζουμε δεν αναιρεί την διεκδίκηση του Β΄ Κλειστού. Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του δήμου να απαιτεί ένα δεύτερο Κλειστό» υπογράμμισε ο κ. Αρλέτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις – απαντήσεις των κ.κ Μπαρτζώκα και Γκόντα, ενώ ο δήμαρχος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, συνολικότερα για το τεχνικό πρόγραμμα χαρακτήρισε άδικη και υπερβολική την κριτική, αναγνωρίζοντας ωστόσο καθυστερήσεις σε διάφορα θέματα, που οφείλονται όμως σε ένα σύνολο παραγόντων.

«Δεν θέλω να ωραιοποιήσω, πρέπει να τρέξουμε και εμείς περισσότερο. Όμως όταν υπήρξε πλήρης αναποτελεσματικότητα για μία πενταετία δεν μπορεί να μιλούν για καθυστερήσεις τα δύο τελευταία χρόνια» τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Επιβεβαίωση της «Ε» για το Open Mall

Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση του κ. Πατσούρα για τις εργασίες στο Open Mall στο ιστορικό κέντρο, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της «Ε» προ δεκαημέρου, ότι οι εργασίες θα διακοπούν στις αρχές Δεκεμβρίου, προκειμένου τα εμπορικά και τα άλλα καταστήματα να λειτουργήσουν απρόσκοπτα την εορταστική περίοδο και θα ξεκινήσουν και πάλι, στις αρχές του νέου έτους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου