Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 03:17
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Off

Συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι το τμήμα της Ιόνιας οδού, Ιωάννινα – Κακαβιά μπορεί να κατασκευαστεί, με τον τρόπο που ανακοινώθηκε πριν από μία εβδομάδα από τον Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπ. Μεταφορών και Υποδομών, εμφανίστηκε ο Στ. Καλογιάννης, χωρίς να παραλείψει ωστόσο να διαφοροποιήσει τη θέση του, από ενέργειες και πρωτοβουλίες της περιφέρειας Ηπείρου στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε «ρεαλιστική» τη θέση του υπ Μεταφορών για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει το έργο, με βάση το χρόνο που χάθηκε όπως όμως και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες εκτός από την περιφέρεια Ηπείρου και στην πενταετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Έγιναν σοβαρά λάθη, αλλά πλέον θα πρέπει να πάρουμε μία απόφαση. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο  με τη μεταφορά της αρμοδιότητας στην περιφέρεια Ηπείρου, χάσαμε σίγουρα πέντε χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, όπου κανείς δεν ασχολήθηκε και πλέον θα πρέπει να κινηθούμε διαφορετικά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι η αρμοδιότητα επέστρεψε στο υπουργείο, είναι επίσης σημαντικό, ότι το έργο χαρακτηρίζεται εθνικό, επομένως μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω του τομεακού προγράμματος του υπουργείου από το ΕΣΠΑ, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο.

Αν προχωρήσουν οι διαδικασίες όπως ανακοινώθηκε, μπορεί σε ένα χρόνο, να μιλάμε για τη δημοπράτηση του έργου, αλλά για να είμαστε πιο σίγουροι, θα πρέπει να φτάσουμε στο τελικό σκέλος, έχοντας μία προμελέτη για τα χαρακτηριστικά, τη διατομή του οδικού άξονα και τους κόμβους, μία μελέτη κυκλοφοριακού φόρτου και μία νέα οικονομοτεχνική μελέτη.

Δε γίνεται να συζητάμε μεταξύ μας ή να θεωρούμε, ότι λύνονται τα θέματα αυτά με ένα τηλεφώνημα στο γραφείο του υπουργού ή με συναντήσεις σε πολιτικό επίπεδο, που καλές είναι, αλλά δε δίνουν λύσεις», ανέφερε, υπενθυμίζοντας την συνάντηση που έγινε τον Ιανουάριο του 2020 στη Βουλή για το θέμα, χωρίς και τότε να βρεθεί ουσιαστική λύση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ