Επικαιρότητα

«Αλλαγή σελίδας με κοινωνικό αποτύπωμα»

Off

Αλλαγή σελίδας προέκυψε στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων από το βράδυ της Κυριακής, αφού η Χριστίνα Τσέτσου εξελέγη νέα Πρόεδρος στο β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, επικρατώντας την νυν και απερχόμενης πλέον Προέδρου Μαρίας Νάκα.

Στον β’ γύρο των εκλογών η κα Τσέτσου συγκέντρωσε 182 ψήφους, ποσοστό 54,17% έναντι 154 ψήφων και ποσοστού 45,83% της κας Νάκα, ενώ στον α’ γύρο, υπήρχε απόλυτη ισοψηφία μεταξύ τους.

Στις πρώτες της δηλώσεις στα τοπικά μέσα, η κα Τσέτσου αφού έκανε λόγο για ύψιστη τιμή στο πρόσωπό της από τους συναδέλφους δικηγόρους, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά, τόνισε, ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2022, ο Δικηγορικός Σύλλογος αλλάζει σελίδα και το νέο ΔΣ καλείται να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο δικηγορικός και νομικός κόσμος της χώρας. «Είναι πράγματι μία αλλαγή σελίδας, με ένα νέο ΔΣ, πολυφωνικό και πλουραλιστικό, με παλιότερους και έμπειρους συναδέλφους, με νέους και ικανούς, με όραμα και δημιουργική ορμή. Δεσμεύομαι προσωπικά και εγγυώμαι την ενότητα και συναδελφοσύνη του χώρου με στόχο το συμφέρον και την αλληλεγγύη των συναδέλφων και του Συλλόγου. Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τη νέα προσπάθεια για ένα Δικηγορικό Σύλλογο, που θα φτάσει στη θέση που του αρμόζει, μαχητικό, διεκδικητικό, ενωμένο, με σθεναρή φωνή σε όλα τα συλλογικά όργανα, χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν και με ηχηρή κοινωνικό αποτύπωμα, με εξωστρέφεια και κοινωνικό πρόσωπο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η δικηγορία βρίσκεται σε δίνη και συνεχή περιδίνηση και είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», ανέφερε η κα Τσέτσου.  Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η τέταρτη συνεχόμενη θητεία στο Δικηγορικό Σύλλογο, που στο τιμόνι του ΔΣ θα βρίσκεται γυναίκα, μαχόμενη δικηγόρος. Προηγήθηκαν οι δύο θητείες της Αναστ. Γιογλή, η θητεία της Μαρ. Νάκα και από την 1η Ιανουαρίου του 2022, ξεκινά η θητεία της κας Τσέτσου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου