Πολιτισμός, Χωρίς κατηγορία

«Τι θα θυσιάζατε για την αλήθεια και την αγάπη;»

Off

Το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας και η Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών προβάλλουν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», τη νέα βιογραφική ταινία «Χάβελ».

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ θα μιλήσει, πριν από την προβολή της ταινίας για τη ζωή και το έργο του Βάτσλαβ Χάβελ.

Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για να τιμήσουν τη μνήμη  της μεγάλης προσωπικότητας της Ευρώπης των τελευταίων δεκαετιών, του συγγραφέα και πολιτικού, του αντιφρονούντα και ανθρωπιστή, του τελευταίου Προέδρου της Τσεχοσλοβακίας και πρώτου Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Βάτσλαβ Χάβελ.

Στην ταινία «Χάβελ» παρουσιάζονται τρεις δεκαετίες από τη ζωή του Βάτσλαβ Χάβελ, από την ταραχώδη Άνοιξη της Πράγας το 1968 ως τη Βελούδινη Επανάσταση το 1989. Το κοινό θα μπορέσει να δει τη μεταμόρφωσή του από έναν επιτυχημένο θεατρικό συγγραφέα της δεκαετίας του ’60 και ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη δεκαετία του ’70, σε ηγέτη και παγκόσμιο σύμβολο της δεκαετίας του ’80.   Επίσης, εξιστορείται η πολυτάραχη προσωπική ζωή του Χάβελ, στην οποία κυριαρχεί ο αγώνας για την αλήθεια, η βαθιά αίσθηση καθήκοντος απέναντι στη χώρα του και στα ιδανικά του, οι διώξεις, η φυλάκιση, καθώς και οι ερωτικές του σχέσεις, οι αμφιβολίες και το χιούμορ του.  Στο επίκεντρο των πάντων μια ασυνήθιστη και πολύ δυνατή σχέση με τη σύζυγό του Όλγα καθώς και μια συναρπαστική και ελάχιστα γνωστή ιστορία, που όμοιες της δεν υπάρχουν πολλές. Σκηνοθεσία:  Slavek Horak, σενάριο: Slavek Horak,Rudolf Suchanek, πρωταγωνιστούν: Viktor Dvorak, Anna Geislerova, Martin Hofmann

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ